kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İki bankadan sendikasyon
Toprakbank, 40 milyon dolarlık bir sendikasyon kredisinin düzenlenmesi için 4 yabancı bankaya yetki verdi. American Express Bank, Bank of Tokyo-Mitsubishi, Dresdner Bank Luxemburg ve Standard Chartred Bank öncülüğündeki kredinin vadesi 1 yıl, faizi de libor artı 8.5 baz puan olarak belirlendi.

Bu arada Demirbank, 80 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisi gerçekleştirdi. Bir yıl vadeli ve 50 milyon dolar olarak çıkılan sendikasyon 80 milyon dolar olarak tamamlandı.

Aselsan'dan modern tanka teklif
Aselsan Milli Savunma Bakanlığı'nın modern tank üretim projesi çerçevesinde, tankların elektronik donanımının üretimini üstlenmesi için bakanlıktan teklife çağrı aldığını belirtti. Şirketten yapılan açıklamada Aselsan'ın tankların elektronik ve elktro optik sistemlerini modern teknolojiye uygun ve gelişen teknolojilere kolayca uyarlanacak biçimde üretecek yeteneğe sahip olduğu bildirildi. Açıklamada, çağrıya 30 Kasım'a kadar teklif verilmesi gerektiği kaydedildi.

Hazine içerden dış borç aldı
Hazine geçen hafta satışa sunduğu 2 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon faizi ödemeli yüzde 12.5 yıllık basit faizli dolar cinsinden tahvillerden 575.5 milyon dolarlık satış yaptı. Hazine'nin bu hafta 950 milyon dolarlık iç piyasaya itfası bulunuyor. Dün ihraç edilen tahvillerin kupon faizi ödemeleri ise 27 Mart 2000, 25 Eylül 2000, 26 Mart 2001 ve 24 Eylül 2001 tarihlerinde yapılacak. Geri ödemesi 24 Eylül 2001'de yapılacak tahviller, 10 bin dolar ve katları şeklinde satıldı. Hazine ay başında da 204 milyon dolarlık tahvil satmıştı.

İthalat % 14 ihracat % 5 azaldı
Temmuz ayında dış ticaret açığı 1.5 milyar dolar oldu. Yılın yedinci ayında 2.1 milyar dolarlık ihracat, 3.6 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirildi. İhracatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4.7, ithalatta ise yüzde 14'lük bir gerileme yaşandı. Sözkonusu dönemde ihracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 58.4 oldu. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde ise Türkiye'nin toplam ihracatı 14.6 milyar dolar, toplam ithalatı da 21.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde dış ticaret açığı ise 7 milyar 236 milyon dolar şeklinde hesaplandı.Yılın ilk 7 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine oranla, ihracatta yüzde 6, ithalatta yüzde 20.6, dış ticaret açığında ise yüzde 39.6'lık bir azalma görüldü.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır