kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Y2K sermayeyi durdurabilir
Deutsche Bank'ın son yayımlanan Türkiye raporunda, piyasaların bugünlerde sadece Ecevit'in ABD gezisine odaklandığı belirtildi. Raporda "Başbakan'ın gezisinden bir stand-by ile dönmesini beklemiyoruz. Ama yıl sonuna kadar IMF ile bir stand-by imzalanacağı konusundaki fikrimiz de değişmedi" denildi.

Ülkedeki yabancı portföy yatırımlarının 8-9 milyar dolar civarında olduğu belirtilen raporda, IMF anlaşması ile Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin hızlanmayacağı, yabancıların Y2K sorunu nedeniyle 2000 yılı sonrasını bekleyecekleri ifade edildi. ABD'nin telaffuz edilen 5 milyar dolarlık yardımı Kongre'den geçiremeyeceğini ve ancak 1-2 milyar dolarlık bir deprem yardımı yapabileceğinin de belirtildiği raporda, "Ecevit'in gezisinden bir hayal kırıklığı çıkarsa bu alım için bir fırsat yaratır" denildi.

Raporda 2000 yılı bütçesi için yeterince hazırlıklı olunmadığı ve IMF ile görüşmelerin de hemen tamamlanamayacağı belirtildi. IMF heyetinin bütçe görüşmelerinden önce Türkiye'ye geleceği belirtilen raporda stand-by'ın Kasım-Aralık ayları arasında imzalanmasını bekledikleri ifade edildi.

Raporda ayrıca gelecek üç ay içinde devalüasyonun biraz hızlanacağı ama 2000 yılından itibaren devalüasyon oranının düşürüleceği de belirtilerek "Bu da sabit getirili enstrümanların cazibesini azaltacak" yorumu yapıldı. Raporda faizlerin ise 2000 yılı başlarında yüzde 80'lere inmesinin beklendiği kaydedildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır