kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Welcome Mr. Ecevit
Savaş Süzal, Ecevit'i adım adım izledi. Ecevit, Andrews Hava Üssü'nden helikopterle alındıktan sonra limuzinle jet hızıyla Blair House'a götürüldü

KURT BAŞI AMBLEMLİ EKİP HİZMET VERDİ
Andrews Hava Üssü'ne inen Başbakan Ecevit'in taşıma, transfer ve yer hizmetlerini, Amerikan ordusunun 89. Airlift Wing ekibi üstlendi. Kırmızı kurt başı amblemi ile temsil edilen 89. Airlift Wing, bugüne kadar Amerikan başkanlarına, başkan yardımcılarına kabine üyelerine üst düzey hükümet yetkililerine ve yabancı devlet başkanlarına lojistik hizmeti veriyor.

BU EVDE KALIYORLAR
Uçak, helikopter, limuzin derken 10 saati aşkın bir yolculuk geçiren Rahşan ve Bülent Ecevit çok yoruldu. Helikopterden sonra limuzinle gidilen kısa bir yoldan sonra Ecevitler, resmi konuk evi Blair House'a vardılar. Hafif bir akşam yemeği yiyen çift, bavulları gelince erkenden yattı.

EŞCİNSELLERİN GÖSTERİSİ
Ecevit'in, Washington'a indiği saatlerde kentte homoseksüel ve lezbiyenlerin düzenlediği AIDS gösterisi başlamıştı. Gösteri nedeniyle Ecevit'in inişi biraz geciktirildi. Ancak gösteri, helikopter pistinden, resmi konuk evine kadar Ecevitler'in peşini bırakmadı.

BILL CLINTON'IN HELİKOPTERİ TAHSİS EDİLDİ
Başbakan Ecevit, Washington'a Türkiye saatiyle önceki gece 23:40'ta vardı. Olağanüstü güvenlik önlemiyle karşılanan Ecevit'in uçağının ineceği pistte bomba ekipleri özel eğitimli köpeklerle arama yaptı. 14 kişilik Türk heyete iki askeri helikopter tahsis edildi. Ecevit kendisine tahsis edilen, Amerika Başkanı Clinton'ın helikopteri Marine-1'e alınarak Blair House yakınında bekleyen limuzine götürüldü.

ECEVİT LİMUZİNİN KAPILARINI ŞAŞIRDI
Ziyareti boyunca kalacağı Blair House'a gelindiğinde Rahşan Ecevit helikopterden önce indi ve eşini bekledi. Daha sonra kasketli Bülent Ecevit, helikopterden inip zırhlı araca yöneldi. Ancak Ecevit'in yanlış kapısına yöneldiğini fark eden Gizli Servis ajanları müdahale etti. Ecevit'in elinden tutup doğru kapıyı gösterdiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır