kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GOL DEĞİLDİ
Quadros'un attığı golü geçerli saymayan Meier, "G.Saray beni haksız yere suçlayacağına, oynadığı futbola bakmalı!" dedi

Çarşamba gecesi oynanan G.Saray-Hertha Berlin maçının 40. dakikasından itibaren bütün Türkiye, İsviçreli hakem Urs Meier'i konuşuyor. Quadros'un attığı golü geçerli saymayan ve Alman asıllı olmakla suçlanan Meier, ilk kez SABAH'a konuştu.

Quadros'a sarı kart gerekirdi
Zürih'te beyaz eşya satan bir mağazası bulunan Meier, o kritik dakikayı adeta yeniden yaşadı: "Herkes yanlış düşünüyor. 18'in içinde bırakın iki elle tutmayı, kaleci tek parmakla bile topu stop ettirirse, rakip oyuncunun herhangi bir dokunuşu geçersizdir. Hatta orada Quadros'a sarı kart göstermem gerekirdi. Onu atladım. Kabul ediyorum."

O zaman penaltıyı vermezdim
"G.Saray'a karşı tutumum olsa, o zaman 86. dakikadaki penaltıyı vermezdim. Penaltıya neden olan itişmeyi sadece ben gördüm. Yan hakemin herhangi bir uyarısı olmadı. Kural gereği, top nerede olursa olsun, ceza sahası içinde yapılan bu tür hareketler kırmızı kart ve penaltıdır. Türkiye'deki spor yazarları değişen kuralları takip etsinler."

G.Saray'ın puan alması şans
1-0 G.Saray'ın yenilgisiyle bittiği için sarı-kırmızılı takımın geçen yıl Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline çıkmasına engel olan Athletic Bilbao maçını da yöneten Meier, ayrıca "G.Saray beni eleştirmekten önce hatayı kendisinde arasın. Çok kötü bir futbol oynadılar. Beni bile hayal kırıklığına uğrattılar. Athletic Bilbao maçında bile daha iyi görünmüşlerdi. Bu kadar kötü futbolla 1 puan almaları bile bence şans" şeklinde konuştu.

Asla Alman asıllı değilim
Kendisiyle ilgili yapılan "Hakem, İsviçre'nin Alman kantonundan" şeklindeki eleştiriye de tepki gösteren Urs Meier, "Almanlıkla uzaktan yakından ilgim yok. Has İsviçreliyim. Zaten bu tarz bir yakınlık söz konusu olsa, UEFA böyle kritik bir karşılaşmaya beni tayin etmezdi. Çok iyi bir maç yönettiğimi düşünüyorum. G.Saray, galibiyeti kaçırdığı için sakın suçu başkasında aramasın."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır