kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"İhbarcıları biliyorum"
Çankaya Köşkü'nde yolsuzluktan açığa alınan olay Gülizar Baysal, Özal'ın örtülü ödenek hesabını tutuyordu

Fatih ATİK

Çankaya Köşkü'nde İdari ve Mali İşler Başkanı olarak görev yaptığı sırada trilyonluk yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Gülizar Baysal, SABAH'a konuştu. Açığa alınmasının ardından Ankara'yı terkettiği haberlerinin doğru olmadığını söyleyen Baysal, "Soruşturma açıldıktan sonra Köşk'ten ayrıldım. Ama Ankara'yı terketmedim. Evimde oturuyorum" diye konuştu. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'nda 28 yıldır görev yaptığını söyleyen Baysal, şöyle dedi: "Görev yaptığım süre içinde her zaman büyük miktarlardaki paradan sorumlu oldum. Ama hiçbir dönemde, hiçbir zaman yanlış bir işe, yanlış bir evraka imza atmadım. Bir evim ve bir arabam var. Başka hiçbir şeyim yok. Bana iftira attılar."

"Günü gelince..."
28 yıllık memuriyet hayatında dürüstlükten ayrılmadığını söyleyen Baysal, kendisini çekemeyen çok sayıda insanın bulunduğunu belirtti. "Kötü niyetli insanlara engel olduğum için bana iftira attılar" diyen Baysal, "Beni çekemeyenler, dürüstlüğümü hazmedemeyen insanlar var. 28 yıllık görev süremde hiçbir usulsüzlüğe karışmadım. Hiçbir usulsüzlüğe izin vermedim. Beni ihbar edenleri biliyorum. Niye ihbar ettiklerini de biliyorum. Soruşturmayı etkilememek için susuyorum. Günü geldiğinde her şeyi açıklayacağım."

Köşk'teki inşaat ihaleleriyle ilgili yolsuzluk iddialarını kendisinin de duyduğunu söyleyen Baysal, inşaatların başka bir birim tarafından kontrol edildiğini söyledi. Baysal, "Tanıdığım firmalara iş yaptırdığım doğru değil" şeklinde konuştu. Baysal, kendisiyle birlikte açığa alınan Muhasebe Müdürü Fevzi Yıldırım ve Mali İşler Müdürü Cemal Akay'la ilgili bugüne kadar herhangi bir şikayeti bulunmadığını da kaydetti.

Seçkinöz: İhbar ciddi
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Necdet Seçkinöz, Baysal ve iki yardımcısı hakkındaki ihbarı inceledikten sonra Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayını alarak soruşturma açtırdığını ve açığa alınmalarına karar verdiğini söyledi. Seçkinöz, "Bu tür durumlarda soruşturma açtırmamak mümkün değil. İddialar incelenecek ve gerçekler ortaya çıkacak" dedi. Seçkinöz, Baysal'dan boşalan İdari ve Mali İşler Başkanlığı'na emekli albay Hüseyin Çakır'ı vekaleten atadı.

Özal'ın papatyası
Baysal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde göreve başladı. Baysal'ın, Başbakanlık'ta çalıştığı dönemde İdari ve mali İşler Daire Başkanı olarak "örtülü ödenek" hesaplarını da tuttuğu öğrenildi. Semra Özal'la yakınlaşarak papatyalar arasında yer alan Baysal, Özal'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Çankaya Köşkü'ne geçti ve İdari ve Mali İşler Başkanlığı görevine getirildi. Özal'ın vefatının ardından Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel de Baysal'a dokunmadı. Demirel döneminde de Baysal, "ita amiri" yetkisine sahipti. Baysal, Cumhurbaşkanlığı'nın ihale kanununa tabi olmayan her türlü alım satımını ve harcamasını yürütüyordu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır