kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedeye müjde
Yardımların denetim ve dağıtımı ile bölgenin imarını sağlayacak Koordinatörün emrinde 795 kişi çalışacak. Koordinatör, bölgede her türlü tedbiri almaya yetkili olacak. Kızılay'a da el atan hükümet, iyileştirme için yetki alıyor

Acil önlem paketi
KOORDİNATÖRÜN İŞİ

* Depremzedelerin daimi iskanları sağlanıncaya kadar tüm gereksinimlerinin karşılanmasını temin edecek, bu amaçla her türlü tedbiri almak ve Kriz Koordinasyon Kurulu'nca alınacak kararları uygulayacak.

* Koordinatörlük iki yıl görev yapacak. Koordinatörlük için 795 kişilik kadro ihdas edilecek. Koordinatörlükte 12 il koordinatörü, 12 il koordinatör yardımcısı, 1 yurtdışı yardımlar koordinatörü, 3 yurtdışı yardımlar koordinatör yardımcısı, 80 şube müdürü, 15 uzman, 28 programcı, 28 çözümleyici, 120 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 444 bilgisayar işletmeni, 36 memur, 15 de şöför görev yapacak.

* Genel müdür düzeyinde bir koordinatör atanacak. Koordinatöre, Devlet Memurları Kanunu uyarınca 1. derece kadro ve özlük hakları verilecek.

* Koordinatörlüğün merkezi Kocaeli olacak. Bina, tesis, araç, gereç talepleri kamu kuruluşlarınca derhal karşılanacak.

KIZILAY'A ÇEKİ DÜZEN
* Bakanlar Kurulu, Kızılay tarafından verilen hizmetlerin iyileştirilmesi için gerekli tedbirleri alabilecek ve bu konuda düzenleme yapmaya yetkili olacak.

* Deprem için toplanan iç ve dış yardımlar, Ziraat Bankası'nda açılacak merkezi bir hesaba kaydedilecek. Öncelikle depremzedelerin gereksinimlerinin karşılanması için bu işlerle görevli kuruluşlara ev yapımı için Afet Fonu'na aktarılacak.

* Tahsis edilen paraların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı Başbakan onayıyla oluşturulacak bir komisyon tarafından üçer aylık dönemlerde denetlenecek ve raporları Resmi Gazete'de yayınlanacak.

* Koordinatörlük kararıyla, afetzedeler, daimi iskanları sağlanıncaya kadar valiliklerce gerçek ve tüzel kişilere ait bina ve tesislere yerleştirilebilecek. Bu durum tebliğ, ve ilanla duyurulacak ve karşılığında kira ödenebilecek.

* 5 milyar liranın üzerindeki yapılacak nakdi veya ayni bağışların belirlenen amaca tahsisi, Kriz Koordinasyon Kurulu kararıyla olacak.

* Bölgede yıkılan kamu hizmet binalarının yerine ilgili kuruluşlar, bakanlıklar ya da valilikler tarafından prefabrik bina yaptırılabilecek.

GÖNÜLLÜ EKİPLER
* Başbakanlık Güvenlik İşleri Başkanlığı'na, doğal afetlerde yapılacak arama, kurtarma ve acil yardım hizmetleriyle güvenlik önlemlerini planlamak, tatbikat ve hazırlıkları sağlamak, arama ve kurtarma yapacak gönüllü kuruluşların faliyetlerini koordine etme görevi verilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır