kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başvurular için son gün
BEDELLİ askerlik için müracaat eden yükümlülerin sayısının dün akşam itibariyle 45 bine ulaştığı öğrenildi.

Araya hafta sonu girmesi nedeniyle başvurular için tek bir gün kaldı. Sürenin sona ereceği pazartesi günü başvurularda sürpriz bir patlama olmazsa, bedelli askerlik talebi beklentinin altında kalmış olacak.

Milli Savunma Bakanlığı uygulamadan 1 Ocak 1973'ten önce doğan 200 bin mükellefin yararlanabileceğini, bu 200 bin mükellefin 45 bininin 40 yaşın üzerinde, geri kalanının da 40 yaşın altında olduğu açıklanmıştı. Hükümet, 40 yaş üzerindekilerinin tamamının, 40 yaşın altındakilerin de yüzde 70'ini oluşturan 105 bin kişinin bedelli askerlikten yararlanacağını tahmin ediyordu. Bu hesaba göre bedelli uygulamasından 2 milyar 475 milyon Mark gelir bekleniyordu. Ancak şu ana kadar yapılan başvuruların tamamı 40 yaş üzerindeki yükümlüler tarafından yapılmış olsa bile sağlanacak gelir 900 milyon Mark'ta kalacak. Çok sayıda mükellefin taksit sayıları ve miktarlarının açıklanmaması nedeniyle müracaat etmekten çekindikleri kaydedildi.

MSB yetkilileri, başvuruların 20 Eylül akşamı sona ereceğini ve bu tarihin uzatılmayacağını kaydederek, "Daha önce açıklandığı gibi bu müracaatların hukuki bir bağlayıcılığı yok. Bu işlemler sadece tasarının kanunlaşması aşamasında ihtiyaç duyulacak ve kabul edildiği takdirde planlamaya esas teşkil edecek bilgilerin tespiti amacıyla yapılıyor" dediler.

Mahmut BULUT


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır