kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutsal 'türlü'
İngiltere'de yaşayan Müslüman ev hanımları sebzelerde Allah'ın mucizelerini keşfetmeyi alışkanlık haline getirdi. Bu İngiliz entelektüellerine dert oldu. Saygın Independent gazetesi konuyu yarım sayfa 'irdeledi'

İngiltere Müslümanları arasında sebzelerin içinde Arapça 'Allah,' 'Bismillah,' 'Kelime-i şahadet' kelimelerini keşfetmek gelenek haline geldi. Geçen salı günü Şabana Hüseyin adlı ev hanımı, akşam yemeği için aldığı domateslerden birinde Arapça 'Allah' sözcüğünün hatlarını keşfetti. Ülkede bu kadar sıklıkla 'kutsal sebze' müşahade edilmesi, İngiltere'nin entelektüel-saygın günlük gazetesi 'The Independent'e yarım sayfa konu oldu. 1996'da Manchester'da Ruksana Patel adlı bir kadının Allah yazan bir patlıcan keşfettiğini hatırlatan gazete, yine Bradford'da, 1997'de bir başka dine ait bir 'kutsal patlıcan' görüldüğünü, Amrata Mistry adında bir Hindu, yediği patlıcan yemeğinin tam göbeğinde dininin kutsal 'om' simgesini keşfettiğini yazdı.. 'Kutsal Domates'i keşfeden Şabana Hüseyin de, 2 yıldır kestiği her domatesin içini dikkatle inceliyormuş. Şabana, bunu komşusu Şayeste Cavit kestiği bir domateste 'Lailaheilallah' yazısını keşfedince alışkanlık haline getirmiş.

Ailenin reisi, İmdad Hüseyin, ülkenin bütün besin ve tarım teknolojisi kurumlarını gezip domatesi saklamanın yollarını aramış. Ancak bir çözüm bulabilmiş değil, daha şimdiden domatesteki pörsüme sonucu, Allah yazısı okunmaz olmuş.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır