kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Deprem mağduruna özel kart
BOLU'DAKİ deprem mağdurlarına, Valilik "tanıtma kartı" dağıtıyor. Kartlar, haksız yardım dağıtımının önlenmesi ve resmi işlemlerde kolaylık sağlanması için dağıtılıyor. Enkaz kaldırma işleminin tamamlandığını belirten yetkililer, tek çabalarının yardım malzemelerini doğru yerlere ulaştırmak olduğunu söylüyor.

Öğretmenler depremden kaçıyor!
DEPREM felaketinden etkilenen öğretmenler, başka bölgelere tayin yaptırıyor. Adapazarı'nda görev yapan 800 öğretmenin tayinleri, istek üzerine başka bölgelere çıkarıldı. 5 bin 300 öğretmenin görev yaptığı kentte, bugüne kadar binin üzerinde öğretmen başka bölgelere tayin istemiyle başvuruda bulundu.

Ecevit'ten deprem genelgesi
EVLERİ depremde zarar gören vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinden ücretsiz yararlanacak. Başbakan Bülent Ecevit, yayınladığı genelgede, "Deprem felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait misafirhane, dinlenme ve eğitim tesislerinden ücretsiz olarak yararlandırılmaları uygun görülmüştür" dedi.

Başarılı tatbikat
SAROS Tatbikatı önceki gün yapılan kara çıkarması ile tamamlandı. Senaryo gereği tacize uğrayan küçük bir ülkenin yardımına koşan ülkeler, belirlenen hedefleri büyük bir başarı ile yoketti.

Sabah 05.30'da TCG Serdar'dan hareket eden 85 Amfibi Deniz Piyadesi önce Limpo Harekatı düzenledi. Ardından Saros Körfezi'ndeki üç ayrı koya, kara harekatı ile çıkarma yapıldı. Sabah 07.00'da başlayan kara harekatına yaklaşık 250 asker katıldı. Katılan askerlerin bir bölümü İngiliz helikopter gemisi HMS Ocean'dan geldi. Havan topu desteği ile yapılan kara çıkarması sırasında Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı TCG Oruçreis ve Ege ile ABD'nin Pols Fırkateynlerinden ateş desteği yapıldı. Kuru sıkı atışların yapıldığı çıkarma harekatına zırhlı personel taşıyıcılar da katıldı. Çıkarma harekatının ardından tatbikatı değerlendiren üst rütbeli subaylar, hedeflerin tamamının başarı ile yokedildiğini belirttiler.

Mustafa HEPEKİZ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır