kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Okullar açılsın
Işıkara, "Okullar sürekli kapalı kalamaz. Deprem korkusunu yenmek için dersler bir süre bahçede yapılsın" diye konuştu

17 AĞUSTOS'TA yaşanan deprem felaketinden bu yana en çok tanınan isimlerden biri haline gelen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, hükümete çağrıda bulunarak okulların bir an önce açılmasını istedi.

Deprem bölgelerinde riskin hiçbir zaman geçmeyeceğini belirten Işıkara, "Gerekli önlemler alınırsa, eğitime devam edilmesinde bir mahsur yok" dedi. Öğrencilerin, eğitimden uzun süre uzak kalmasının sakıncalı olacağını kaydeden Işıkara, "Okullar sonsuza dek kapalı kalamaz. Teknik incelemeden geçen okullar açılabilir. Dersler bir süre okul bahçelerinde yapılırsa, çocuklar da deprem korkusunu atlatırlar" diye konuştu.

Öte yandan, vatandaşa moral verme işlevini de üstlenen Işıkara, çıkarılan asılsız söylentilerle şiddetli bir deprem beklentisine giren vatandaşların arasına karışarak, bu söylentilere inanılmamasını bizzat anlatıyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan Galatasaray-Herta Berlin Şampiyor Kulüpler kupası maçına giden Işıkara, dün de Üsküdar Bağlarbaşı'nda bulunan Capitol sinemasına giderek Matrix filmini izledi.

"Faydaki enerji boşaldı!"
Çevresini saran vatandaşlarla uzun uzun sohbet eden Işıkara, deprem olmayacak mesajını vererek söylentilere değil bilime inanmaları gerektiğini bir kez daha vurguladı. Sinema salonuna girişinde vatandaşların alkışlarla karşıladığı Işıkara, çevresini saranların ellerini sıktı. Işıkara filmin bitiminden sonra salondan çıkarken ise tüm enerjisini boşattığını belirtti ve "Faydaki enerjinin de boşaldığını" söyleyerek espri yaptı. Işıkara, "Depremin sürekli yaşamak değil günlük yaşamla bütünleşerek unutmak gerektiğini" de ifade etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır