kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çağrıya cevap yok
Garanti Bankası 32.920 liradan hisseleri topluyor, piyasada şirket hisseleri bunun yüzde 26 üzerinde, 41.500 liradan işlem görüyor. Kimse yeni patrona hisse satmıyor

Garanti Bankası tarafından hisseleri çağrı yoluyla toplanan Tansaş, durgun borsanın en hareketli kağıdı oldu. Banka hisseleri 32.920 liradan toplarken piyasada fiyatın 41.500 lirayı çıkması dikkat çekti. Piyasada fiyat, çağrının yüzde 26 üzerinde oluştu. Bu nedenle 4 gün içerisinde Garanti Bankası'na sadece bir kişi 3000 lot Tansaş hisse senedi sattı.

Garanti Bankası tarafından yüzde 39'u 64 milyon dolara satın alınan Tansaş'ta çağrıda bulunup bulunulmayacağı uzun süre spekülasyon konusu yapılmıştı. SPK'ya yapılan başvuru sonunda Kurul çağrı yapılması konusunda karar aldı. Şirketin yeni sahibi Garanti Bankası, ortaklara hisselerini 32.920 liradan satın almak çağrısı yaptı. Ancak tam bu sırada şirketin hisse senetlerinin fiyatı iki günde yüzde 31.7 prim yaptı.

Primin nedeni?

Piyasada bu kadar hızlı çıkışın yaşanması konusunda iki senaryo bulunuyor:

*2.920 liradan çağrı yapıldı. Ancak şirketin kontrolü elinde olduğu için hisse toplamaya ihtiyacı bulunmuyordu. Bu nedenle piyasadaki hisselerin çıkışı şirketin yeni sahibinin işine geldi.

* Tam bu sırada yüzde 10 oranında A grubu imtiyazlı paya sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi payını satışa çıkardı. Bu satış sonunda, eğer hisselere talep gelmezse, bu pay da Garanti Bankası'na çağrı fiyatına satılabilecek. Piyasada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesine bir talep olduğu konusunda haberler yayıldı. Bu ihaladen çıkacak fiyatın ise çağrının üzerinde olacağı konuşuldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır