kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Küçük güzeldir
Yeni bin yılın otomobil tercihleri şekillendi. Kullanımı rahat küçük otomobiller ile geniş iç mekanlı ve arazi şartlarına da uygun tek hacimli otomobiller tüketicinin gözdesi

Türk tüketicisiyle de tanışan Renault Megane Scenic gibi tek hacimli otomobiller ve Audi'nin minisi A2 gibi küçük otomobiller, yeni yüzyılın otomobil tercihlerini oluşturuyor. Belki de bu nedenle, Frankfurt Otomobil Fuarı'na katılan hemen hemen bütün otomobil üreticileri, bu iki sınıfa uygun otomobilleriyle tüketicinin dikkatini çekmeye çalışıyor.

Tek hacimli olan ve aynı zamanda arazi koşullarında da iyi performans gösteren Mazda Premacy, Renault'nun 6 yıl aradan sonra ilk 4x4'ü Scenic, Mitsubishi Space Runner ve Opel Zafira bu sınıftaki otomobillerden sadece bir kaçı.

Kullanım kolaylığı
Üreticilerin, geniş iç mekânı ve bagaj kapasitesiyle özellikle ailelerin tercihi olan bu otomobilleri, 21 yüzyılda çok daha geliştirmeleri ve sahibine keyif veren araçlar haline dönüştürmeleri bekleniyor. Zaten başta Ford olmak üzere büyük üreticilerin dizayn stüdyolarında bu konudaki çalışmalar başladı bile.

Fuarda, başını Audi'nin minisi A2'nin çektiği modellere büyük ilgi gösteriliyor. En kalabalık standlardan birine sahip olan Audi A2'den yılda 50 bin adet üretilmesi planlanıyor. "Küçük güzeldir" söylemini ispatlayan çarpıcı görünümüyle mini A2, yüksek adetlerde üretilen ilk alümyum otomobil özelliğini taşıyor.

En yeni mini
Audi yaptığı açıklamada, alüminyum otomobilin, çelik kullanılan bir otomobilden yüzde 43 daha hafif olduğunu açıkladı. 895 kiloluk A2'nin sınıfındaki en hafif otomobil olduğu belirtiliyor. 1.4 litre turbo dizel motora sahip olan A2'nin yakıtta da cimri olmasıyla övünen Audi, A2'nin 100 km'de sadece 3 litre yakıt tüketen daha kücük dizel modelinin de daha sonra satışa çıkacağını açıkladı.

DaimlerChrysler ve MCC ortaklığıyla üreilen mikro şehir otomobili City Cabrio da fuarda sergilendi. Smart'ta olduğu gibi City Cabrio'da da 3 silindirli 55 beygirgücünde turbo motor kullanıldı.

ŞELALE KADAK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır