kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ATA İngiltere'yi salladı
İngiliz bir yazarın kaleme aldığı "Atatürk" adlı kitap piyasaya çıktı. İngiliz aydınlar kitaba tam not verdi

Jan DEVLETOĞLU

SABAH Kitapları'nın da yakında piyasaya süreceği Andrew Mango'nun "Atatürk" adlı kitabı İngiltere ve Amerika'da satışa çıktı. Bu nedenle Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği rezidansında bir resepsiyon düzenlendi. Davete katılan ünlü tarihçi, yazar, bilimadamları, akademisyen ve İngiliz milletvekilleri Atatürk hakkında ve kitaptan övgüyle söz ettiler.

* John Murray (Yayın hakkı bulunan yayınevinin sahibi): Atatürk kitabı satışa çıkana kadar Avrupa tarihinde büyük bir boşluk bulunuyordu. Kitap 21'inci yüzyılın Atatürkü'nü daha iyi tanımasını sağlayacak.

*Michael Stevens (Muhafazakar Parti Milletvekili): Atatürk Avrupa ve Dünya Tarihi içinde Churchill'le eş değerde. Başkomutan olarak ondan daha üstün bir lider. O kitleleri sürükleyen insanları kenetleyen siyasi bir lider.

*Prof. Clement Dodd (SOAS/Londra Üniversitesi): Atatürk kitaplara sığmaz. Ülkesini 20'nci yüzyıldan 21'nci yüzyıla taşıyan lider sanırım yok denecek kadar azdır.

*Prof. Geoffrey Lewis (Tarihçi ve yazar): Atatürk tek bir insanın neler yapabileceğini 20'inci yüzyılın olağanüstü bir lideri.

*Colin Thubron (Yazar): Orta Asya'dan Güney Amerika'ya, Avustralya'dan Hindistan'a, Türkiye denildiği zaman Atatürk adını bilmeyeni duymadım.

*Prof. John D.Norton (Durham Üniversitesi Türkiye Kürsüsü başkanı): Türkiye'yi ilerki yüzyıllara taşıyan lider. Sanırım "Atatürk" adı Türkiye var oldukça hep yaşayacak. Büyük lider.

* Prof. Richard Clogg (Oxford Üniversitesi): Atatürk dünyanın önde gelen üniversitelerinde adına kürsü açtırma büyüklüğüne sahip çağını aşan dev bir lider.

*Noel Malcolm (İngiltere'nin önde gelen gazeteci-yazarlarından): Osmanlı İmparatorluğu enkazından modern Türkiye'yi kurmakla kalmadı aynı zamanda ona ilerki çağlara yükselecek gücü de verdi.

Çok yakında Türkiye'de
Kitap dünyasının nabzını tutan Bookseller dergisi, SABAH Kitapları'nın "Atatürk"ün yayın hakkını rekor fiyatla almasını haber yaptı. Dergi, kitabın kendi kategorisinde satış rekoru kırması beklediğinin altını çizerken, kitabın İngiltere'deki yayın haklarının sahibi John Murray Kitabevi'nin Genel Müdürü Nick Perren, "Bizi en çok etkileyen konu SABAH Kitapları'nın kitaba verdiği önem ve kitab için düşünülen pazarlama planları oldu" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır