kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2000'de nükleer korku
Amerikalılar korku içinde. Nükleer enerji komisyonu tam 28 tane reaktörün 2000 yılına hazır olmadığını duyurdu

* Muammer ÖZDEMİR

mozdemir@sabah.com.tr

Amerikalılar 2000 yılına hazırlanma konusunda elini en çabuk tutup, en iyi bütçe ayıranlar. Buna rağmen sistemleri gözden geçirilerek yeni bin yıla uyumlu hale getirilmesi ihmal edilmiş bazı tesisler de yok değil. Korkmak için çok geçerli bir neden var. Henüz çalışması bitirilmemiş olan tesisler, nükleer reaktör. Nükleer Enerji Komisyonu, tam 28 tane nükleer enerji reaktörünün 2000 yılına hazır olmadığını ve şu ana kadar buna yönelik hiçbir çalışma yapılmamış olduğunu duyurdu.

Raporlar eksik
Ülkedeki toplam 103 nükleer reaktörden 75'inin uyum çalışmalarının tamamlanmış olduğu, kalanının da bu ay sonuna kadar bitirileceği komisyonun yaptığı açıklamalar arasında.

Tabii bu sadece bir hedef. Daha da kötüsü korkulanın gerçekleşmesi için belirtiler şimdiden gözükmeye başladı. İki tesisin hazırlanma çalışmaları şimdiden aksadı ve hesaplara göre 30 Kasımda bitirilecek. Biri Teksas'da diğeri Alabama'da bulunan bu reaktörlerin durumu endişe yaratıyor. Her şey bununla da bitmiyor. Nebraska'daki bir nükleer santralin uyumluluk çalışmaları tamamlanmıştır raporu, alındıktan sonra Federal komisyon tarafından yapılan kontrollerde eksiklerinin olduğunun ortaya çıkması insanların güveninin ciddi olarak sarsılmasına yol açtı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır