kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çocuk ölümleri azalacak
Küçük çocukların düşmanı bronşiolit ve zatürree hastalığı yeni geliştirilen bir ilaçla önlenebiliyor.

Lizbon'da yapılan "Çocuk hastalıklarının tedavisinde yeni gelişmeler" konulu toplantıda, "Synagis" adlı ilacın özellikle prematüre çocuklarda kullanılması halinde ölümcül tehlikelerden koruduğu, dünyaya açıklandı.

Colorado Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Eric Simoes, özellikle riskli çocuklarda kış aylarına girmeden, Synagis adlı ilacın kullanılması gerektiğini ve böylece, hastalık nedeniyle istenmeyen sonuçların ortadan kalkacağını söyledi.

Utrecht Tıp Fakültesi Pediatri Bölüm Başkanı Prof. Jan Kimpen de, bu tedavinin bu yıl ülkemizde de kullanılacağını söyledi.

Mikroba karşı korunma
Kongrede, sonbahar-kış aylarında üst solunum yolları hastalıklarının yaygınlık gösterdiğini belirten uzmanlar, şunu belirtiyor:

Üst solunum yolları hastalıklarının tedavisi yoktur. Hastalık belirtilerine yönelik tedavi yapılmaktadır. Üst solunum yollarına yerleşip hastalık yapan en önemli virüslerden biri RSV'dir. Bu virüs, insanlarda üst solunum yolları hastalıklarına yol açıyor. Özellikle, çocuklarda bronşit, bronşiolit ve zatürrenin esas nedeni. RSV bronşioliti geçiren çocuklarda, ilerde astım ortaya çıkma ihtimali çok yüksektir. Ayrıca erken doğmuş çocuklarda da bu hastalık ölümlere yol açıyor.

RSV virüsüne karşı etkili bir ilaç yok. Şimdiye kadar hastalığın belirtilerine yönelik tedavi yapılıyordu.

Bu yeni ilaçla vücuda bir antikor verilmektedir. (Antikor, vücudun koruyucu proteini.) Virüs vücuda girdiği zaman bu antikorlar, virüsü etkisiz hale getiriyor. Böylece, hastalık ortaya çıkmıyor veya hafif seyrediyor."

Hıçkırık neden dert!

Aniden gelen hıçkırıklar, kısa bir süre de olsa kişileri adeta hayatlarından bezdirir. Ani nefes yutması olarak kabul edilen hıçkırık için onlarca çözüm de önerilir...

Hıçkırıklar, büyük yemeklerden sonra da ortaya çıkmaktadır. Ayrıca, fazla su içilmeden yenilen yemeklerden sonra da hıçkırık meydana gelmekte ve bunların diyaframı etkilediği ileri sürülmektedir.

Hıçkırıklar en fazla beş dakika sürer. Ancak, çok nadir de olsa saatler süren hıçkırıklar da görülmektedir.

Hıçkırıkların tedavisi için küçük yudumlar halinde su içmenin yararlı olduğu söylenir. Kesekâğıdının içine doğru büyük nefes almak veya gırtlak bölgesine doğru soğuk anahtar koymanın da bir çözüm olduğu ileri sürülmektedir.

Vitaminleriniz tamam mı?

İNGİLTE'DE, normal bir insanda, çeşitli oranlarda yaklaşık 10 vitamin ve mineral eksikliği bulunuyor. Ulusal Gıda Enstitüsü araştırmasına göre, sağlıklı görülen bir insanda, ciddi şekilde çinko, D vitamini, demir ve magnezyum eksikliği bulunuyor. B1, B2, C vitaminleri de normalin çok altında gözüküyor. Bu nedenle, vitaminlerin asla ihmal edilmemesi gerekiyor.

Bunu yaparken, vitamin ihtiyacının yaşa ve fiziksel özelliklere göre değiştiğini unutmayın...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır