kapat

30.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sırtınızı topa tutun
Amerikalı fitnes uzmanları sırt ve bel ağrılarına karşı en ucuz, etkin ve basit ilacı buldu: Bildiğimiz deniz topu

DÜNYADA her 5 kişiden 4'ünün sırt ve bel ağrılarından çektiği gerçeğinden yola çıkan Amerikalı bir fitnes uzmanı, ortopedistlerin de onayladığı son derece etkin bir tedavi yöntemi buldu. Amerikan NBC televizyonunda sırt ve bel ağrılarını kısa sürede basit ve ucuz şekilde önemli ölçüde gideren egzersiz yöntemini tanıtan fitnes uzmanı Kathy Kaehler, sadece bildiğimiz bir deniz topunun bu konuda yeterli olabileceğini gösterdi.

Ortopedistler onayladı
Kaehler, fizik tedavide de kullanılan deniz toplarıyla bu ağrıların hem büyük ölçüde giderileceğini hem de kasların ciddi biçimde güçlendirilebileceğini kaydetti. Kaehler'in ortopedi uzmanlarınca da onanan yönteminde, her gün birkaç dakikanızı deniz topuyla yapacağınız yanda ayrıntıları verilen egzersize ayırmanız yetiyor.

Deniz topunu nasıl kullanacaksınız?
* 55-75 santimetre çaplı bir deniz topunun üzerine oturun. Ayaklarınız yere tam basar halde, topun üzerinde kalçanızı önce ileri geri, ardından da sağa ve sola hareket ettirmeye başlayın. Böylece, dengenizi korumak için kullanacağınız sırt, bel ve kalçanızdaki kaslarınızı güçlendireceksiniz.

* Ardından, ayaklarınızı adım adım öne uzatın. Vücudunuz yavaşça geriye doğru düşecek ve beliniz topun kavisine uygun bir pozisyon alacak. Bu pozisyonda bir süre kalın, kaslarınız sızlamaya başladığında hareketi geriye doğru uygulayın.

* Son olarak, dönerek karnınızı topun kavisine denk getirin. Sağ kolunuzu ileri iterken sol bacağınızı ayağa kaldırın. Biraz bekledikten sonra yavaşça bu kolunuzla bacağınızı geri çekin, aynı hareketi sol kolunuz ve sağ bacağınızla tekrar edin.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır