kapat

30.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Konukoğlu, Daewoo distribütörü oldu
Gaziantep'li ünlü işadamı, Sanko'nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Daewoo'nun iş makineleri ve kamyonlarının distribütörlüğünü üstlendi. Koreli şirketle anlaşan Konukoğlu, Daewoo'nun eski distribütörü Koç Kayalar ile de anlaşma yaptıklarını açıkladı.

İthalat için yeni bir şirket kurulduklarını ve henüz ithalata başlamadıklarını söyleyen Abdulkadir Konukoğlu, "Şu anda Koç Kayalar'ın distribütörlüğü döneminde ithal edilmiş araçları satıyoruz" dedi.

Konukoğlu bu araçların montajını da üstleneceğini belirterek "2000 yılında Daewoo iş makineleri ve kamyonlarının montajını Türkiye'de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağımız tesiste yılda 2-3 bin aracın montajını gerçekleştirebiliriz" dedi.

Konukoğlu Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da yatırımların artacağına inanıyor ve bu amaçla iş makinesi ile kamyona yatırım yaptığını ifade ediyor.

Çiftçilerin kredi borçları ertelendi
Marmara bölgesini vuran deprem ile ilgili alınacak önlemler konusunda KHK çıkarma yetkisi alan hükümet, ilk kararnameyi çiftçiler için çıkardı. Bölgedeki çiftçilerin kredi borçları çıkarılan kararnameyle ertelendi. Buna göre, hasar oranının tespitinde çiftçilerin tüm tarımsal varlığı esas alınmış ise zirai kredi borçlarının tamamı, sadece ekiliş ve ürünleri esas alınmış ise bitkisel üretimle ilgili kredi borçları ertelenecek.

Hükümetin bu hafta da, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Devlet Bakanlıklarının, ihtiyaç duydukları konularda KHK'ların çıkarılacağı öğrenildi. Buna göre Sağlık Bakanlığı Kocaeli ve Sakarya'ya Devlet Hastenesi yapılması, Yalova'ya dış kredisi Hazine'de bulunan anahtar teslimi hastane yapılması, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Zonguldak da yıkılan sağlık ocaklarının yeniden yapılması ve maddi kaynak sağlanması konularını içeren KHK'ları Bakanlar Kurulu'na sunacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır