kapat

09.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köyden Plaza'ya
Menzil tarikatı hedef büyüttü. Ölen şeyhin vasiyeti üzerine Adıyaman'dan İstanbul'a taşınan tarikat, müritleri için Tuzla'da 4 katlı dergah inşa ettiriyor

Mehmet ÖZIŞIK

Her şey Menzil Şeyhi Seyyit Muhammet Raşit Erol ölümünden önce yakınlarına bıraktığı vasiyetle başladı. Şeyh, İstanbul'da büyük bir dergahın kurulmasını, köyden gelen müritlerin bu dergahta konuk edilmesini vasiyet etti.

Raşit Erol'un ölümünden sonra Şeyh olan kardeşi Seyyit Abdülbaki Raşit Erol, gözden uzak ama İstanbul'a yakın bir yer bulmaları için müritlerine talimat verdi. Bulunan yer, Tuzla'ya bağlı Tepeören köyüydü.

Esrarengiz yabancılar
Köye, 1 yıl önce esrarengiz yabancılar gelmeye başladı. Okul yaptıracaklarını, uygun arazi aradıklarını söylüyorlardı. Köylüler peşin parayla ödeme yapan, şık giyimli bu yabancılardan kuşkulanmadı. İyi paraya ormanın kuytu bir köşesindeki arazilerini satmaya razı oldular.

Çok geçmeden 10 dönümlük arazide hummalı bir faaliyet başladı. Önce satın alınan arazi dev bir kum tepesiyle gizlendi. Bir süre sonra kum tepesinin üstünden 4 katlı bir plaza boy göstermeye başladı.

Havaalanına çok yakın
Köy sakinleri sonradan öğrendi; binanın, Nakşibendi Tarikatı'na bağlı Menzil Cemaati'nin lideri Seyyit Abdülbaki Raşit Erol tarafından, bir süre önce ölen ağabeyi Şeyh Seyyit Muhammed Raşit Erol'un vasiyeti üzerine yaptırıldığını.

Şimdi, bina sessiz sedasız yükseliyor ormanın kuytu bir köşesinde. Yapımı halen süren dergah binası Kurtköy Havaalanı'na üç beş kilometre mesafede. En önemlisi de ülkenin gözde eğitim kurumlarından Özel Koç Lisesi ile Sabancı Üniversitesi kampuslerine de komşu.

Şalvarlı işçiler
On dönümlük bir arazi üzerine kurulan binanın inşaatında şalvarlı ve çember sakallı işçiler çalışıyor. Gün boyu lüks arabalarla gelen müritler çalışmaları denetliyor, eksikleri belirliyor. Bu arada 4 katlı olarak planlandığı anlaşılan binanın etrafında da kuş uçurtulmuyor. Çevreyi gözleyen sakallı işçiler, bölgeye yabancıların girmesine izin vermiyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır