kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
YUSUF SARI


Ağustos'a yorgun başlıyoruz

TEMMUZ ayına başlarken Borsa Endeksi 4.950 seviyelerindeydi ve moraller bozuktu. Çoğunlukla sorulan soru "Nereye kadar düşer" oluyordu.

Temmuz için yaptığımız değerlendirmede ayın üst sınırı olarak 6.200 seviyelerini vermemiz bazılarını şaşırtmıştı. Endeks ay sonuna doğru 6.159 seviyesine ulaşarak en yüksek seviyesini oluşturdu. Hatta 6.000 de üstünde kapanmasına rağmen satış baskısını karşılayamayınca geri çekilmek zorunda kaldı. Ağustos ayına ise bu sınıra yakın seviyelerde giriyor.

Orta vadeli göstergelerde yorgunluk belirtileri var. 6.200 seviyesi bu ay aşılabilir mi emin değiliz. Yükseliş için önce 6.000 seviyesindeki direncin daha sonrada 6.200 seviyesinin aşılması gerekiyor. Bunun için alıcıların güçlenmesini sağlayacak olumlu haberler, S and P nin not değişikliği veya tahkim yasası gibi gelişmelerden gelebilir. Üç ayı dolduran düzeltme hareketi devam edecek olursa Ağustos ayının da 6.200-5.400 aralığında dalgalanması beklenebilir.

Bu haftaya gelince; geçen haftadan süre gelen sıkışıklığın devam etmesini bekliyoruz. Arz ve talebin dengelenmiş olması, yön tayinini zorlaştırıyor. Yurt dışındaki borsaların hareketi ve hafta başında açıklanacak enflasyon datası, borsanın yönünü belirlemesinde etkili olacaktır. Vergi düzenlemesinin gündeme gelmesi alıcıları biraz daha güçlendirebilir. 5.700 yukarı doğru aşılacak olursa 6.000 ve 6.200 seviyeleri tekrar denenebilir. Yukarı doğru harekette, işlem hacmindeki artışı da izlemek gerekiyor. Zayıf bir işlem hacmi ile 6.000 seviyesinin aşılamayacağını düşünüyoruz. Satışlar artarsa 5.500-5.400 aralığındaki destek seviyesi bu hafta da etkisini sürdürebilir.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.