kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bizi kimse durduramaz
MHP lideri, Suriye ve İran'ın tek amacının Türkiye'nin önünü kesmek olduğunu söyledi...

Nevin BİLGİN-Fırat YURDAKUL

BAŞBAKAN Yardımcısı ve MHP lideri Devlet Bahçeli, dün, Erciyes Kurultayı'na katılmak üzere Kayseri'deydi. Kayaseri Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda düzenlenen "21. Yüzyılda Lider Ülke Türkiye" konulu panelde konuşan Bahçeli, son günlerde gergin ilişkiler içinde olduğumuz İran'ı uyararak, Türkiye'nin önünü hiç kimsenin kesemeyeceğini belirtti.

Terörün siyasi çözüm laflarının, Batılı ülkelerin oluşturmaya çalıştığı baskıların, Suriye ve İran'ın manevralarının tek amacının, Türkiye'nin önünü kesmek olduğunu kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye artık, Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Orta Asya'ya uzanan geniş bir pazara kültür ve siyasi işbirliğine sahiptir. GAP'ı ile dinamik insan yapısıyla, uygarlık birikimiyle bu coğrafyada Batı ile eşit düzeyde ilişkileri sürdürebilecek, yarışacak potansiyele sahip Türkiye'yi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türk toplumu, kendi değerleri ile donanmış, demokratik bir devlet yapısıyla birlik ve dirlik içinde kalarak, engelleri aşacak güçtedir."

Sevr istiyorlar
Türkiye'den korkanların, Türkiye'nin başına terör belasını sardığını hatırlatan Bahçeli şunları söyledi: "Türkiye'yi durdurmak mümkün değildir. Terör örgütü çökertilip, ele başları kapana kısılmıştır. Geri kalanlar çaresizdir. Türkiye'nin düşmanları, bu katiller sürüsünü bahane ederek, Türkiye'ye birşeyler kabul ettirmenin yolunu arıyorlar. Biz, ülkemizi yeniden Sevr'e mahkum etmek isteyenlerin heveslerine karşı birlik ve bütünlüğümüzü korumalıyız."

Devlet işi ayrı parti işi ayrı
Devlet Bahçeli, Erciyes Kurultayı için geldiği Kayseri'de, 005 plakalı Mercedes marka, kırmızı plakalı makam aracı yerine, parti aracını tercih etti. Kendisine hediye edilen Atatürk portresinin işlendiği duvar halısını çok beğendiğini söyleyen Bahçeli'ye, yol boyunca byk sevgi gösterilerinde bulunuldu. Ancak Bahçeli'nin Kayseri'ye girişi sırasında bir partili "Oyumu ve onurumu geri istiyorum" pankartı açarak, MHP'nin hükümetteki sessiz tavrını eleştirdi.

Nevin BİLGİN-Fırat YURDAKUL


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.