kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ay'a gömüldü
Bilimadamı Shoemaker'ın küllerini taşıyan uzay aracı, planlandığı gibi Ay'a düşürüldü. İnsansız aracın cenaze dışındaki görevi Ay'da su bulmak

Vasiyeti gerçekleşti
İNSANLIK tarihinde bir ilk daha gerçekleşti ve yaşamı boyunca tek hayali Ay'a gitmek olan Amerikalı bilimadamı Eugene Shoemaker Ay'a gömüldü. Avustralya'da geçirdiği trafik kazası sonucu ölen Shoemaker'ın külleri, vasiyetine uygun olarak 1.5 yıl önce uzaya gönderilen Lunar Prospector uydusuna yerleştirilmişti. Lunar Prospector uzayda kaldığı süre boyunca Ay'ın kutup bölgelerinde hidrojenin kimyasal izlerini belirledi.

Su arıyorlar
BUNUN üzerine bilimadamları su olup olmadığını belirlemek için Lunar Prospector'ü Ay'ın kutup bölgesine düşürmeyi planladı. Amaç, uzay aracını su bulunduğu tahmin edilen kratere çarptırarak ortaya su buharı ve su moleküllerinin çıkmasını sağlamaktı. Çarpışma dün sabah gerçekleşti. Ancak su olup olmadığını belirlemek biraz zaman alacak. Bu çarpışma sırasında Eugene Shoemaker'ın külleri de Ay yüzeyine serpildi ve cenaze töreni tamamlandı.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.