kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Operasyon 17 terörist kıskıvrak
İSTANBUL, Van ve İzmir Emniyet müdürlükleri tarafından koordineli olarak düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü üyesi 17 kişi ile yasadışı sol örgüt üyesi 1 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Brifing Salonu'nda yaptığı açıklamada, Van Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen operasyonda, "Hilal Tepeli" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan terör örgütü üyesinin, İstanbul'daki eylemleri nedeniyle kendilerine teslim edildiğini söyledi. Bu kişinin yapılan sorgusu sonucu MİT, Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün bir dizi operasyon düzenlediğini belirten Özdemir, terör örgütü üyesi 16 kişinin daha yakalandığını söyledi.

6 polisin yaralanması
Özdemir, yakalanan kişilerin eylemlerini ise şöyle sıralıdı: 20 Şubat'ta, Gazi Mahallesi'nde, polis otolarına ateş açarak 6 polis memurunun yaralanması. 1 Haziran'da aynı cadde üzerindeki "Doğu Kıraathanesi"nin önünde Murat Yalçın adlı kişinin öldürülmesi. Vatandaşlardan örgüt adına zorla para toplanması.

Özdemir ayrıca, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce yakalanan ve üzerinde "Nail Sevimsoy" adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı bulunan, yasadışı TİKB/BOLŞEVİK örgütü üyesi bir kişinin de İstanbul polisine teslim edildiğini söyledi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.