kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kulakları hep telefonda
Erdal Sözbir ve Fatih Gür. İran'da esir tutulan iki er. Onlar da aileleri de özgürlüğe kavuşacakları günü iple çekiyorlar...

Van'ın Başkale ilçesi Sınır Hudut Karakolu'nda vatani görevini yaparken, sınırı geçtiği iddiasıyla İran tarafından alıkonulan iki Türk askerinin evinde sıkıntılı bir bekleyiş var. Sözbir ve Gür ailelerinin tek isteği, oğullarının serbest bırakıldığı haberini almak...

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Gaziler mahallesinde oturan jandarma çavuş Erdal Sözbir'in annesi Çimen Sözbir, oğlu ile son olarak geçen hafta görüştüklerini belirterek, "O günden bu yana hiç haber alamadık" diyor.

"Telefona fırlıyoruz"
Oğlu ve diğer asker Fatih Gür'ün iade edilmesi yönünde yapılan girişimleri, gazete ve televizyonlardan izlediklerini anlatan Sözbir, "Her telefonda, mutlu bir haber gelecek diye fırlıyorum. Yetkililerden, oğlumu ve onunla birlikte İran'da tutulan arkadaşını kurtarmasını istiyorum" diye konuşuyor.

Gebze'deki bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Yakup Sözbir de, son günlerde İran ile olan ilişkilerin sertleşmesinin, endişelerini artırdığını belirtiyor. Ancak Yakup Bey yine de umutlu, hükümetin girişimlerinden sonra mutlaka iyi bir haber alacaklarına inanıyor.

Erdal'ın kardeşleri Cemil, Deniz ve Filiz de tıpkı anababaları gibi terhisine 4 ay kalan ağabeylerinin Türkiye'ye iade edileceği günü iple çekiyorlar.

Bir başka yerde, Erzurum'un Olur ilçesi Taşlıköyü'nde, altı nüfuslu Gür Ailesi de sıkıntı içinde. Çocuklarının eve döneceği günü beklerken, kötü haberi gazeteden öğrenen Gür Ailesi de tıpkı Sözbirler gibi şoke olmuş durumda.

"10 Fatih vatana feda olsun"
Oğlunun bir suçu olmadığını söylüyor baba Yahya Gür ve ailesinin içinde bulunduğu durumu anlatırken şunları söylüyor:

"Konuyu öğrendikten sonra buradaki Jandarma Karakolu'na telefon açtım; benden anlayışlı olmamı gerektiğini söylediler. Biz evlatlarımızı vatanı beklesinler diye gönderiyoruz. Elbette ki anlayışlı olacağız, ancak bir baba olarak oğlumun başına bu tür bir olay gelmesinden bilgim olması gerekmez miydi? Ailemiz Fatih'in hayatından endişe eder duruma geldi. Gelişmelerden bizlerin haberdar edilmesini arzu ediyoruz."İran'ın bir Türk askerini alıkoymasını kabullenemediğini de söylüyor Yahya Gür ve diyor ki; "Bir oğlum değil, 10 oğlum dahi olsa vatana kurban olsun."

Ecevit: İran'ı sürekli gündemde tutmayın
ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit, iki Türk askerinin serbest bırakılması konusunda İran ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Ecevit, Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken, gazetecilerin, Türkiye ile İran arasında son günlerde yaşanan gerginliğk konusundaki sorularını cevaplandırdı. Ecevit, "Yeni bir gelişme yok. Dışişleri Bakanımız, bu sabah bana verdiği bilgilerde, Bosna'da İran Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Onun dışında hiçbir bilgim yok" dedi. Ecevit, İran ile ilişkilerin hangi aşamada olduğu sorusuna da "Aramızda görüşmeler devam ediyor. Bu konuyu gündemde sürekli tutmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Bu konulardaki düşüncelerimi, kaygılarımı ve beklentilerimi daha önce açıklamıştım" cevabını verdi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.