kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Vefa' bozada kaldı
Vefa Bozaları'nın sahibi Yusuf Ziya Vefa'nın tüm malvarlığını bıraktığı ikinci eşi Adalet Vefa ile oğlu Cem, mahkemelik oldu

Nejdet ÇOKAN (SHA)

ÜNLÜ Vefa Bozaları'nın mirasçıları birbirine düştü. Vefa Bozaları'nın sahibi Yusuf Ziya, mirasını ilk eşinden olan çocuklarından kaçırmak için tüm malvarlığını, ikinci eşi Adalet Vefa ile ondan olan oğlu Cem Vefa'nın üzerine geçirdi. Ancak 4 yıl önce ölen Yusuf Ziya Vefa'nın trilyonluk mirası, Adalet Vefa ve Cem Vefa'ya da yar olmadı.

Önce Yusuf Ziya Vefa'nın ölümünün ardından ilk eşinden olan çocuklarının mirasta hak talep ederek dava açmasıyla başlayan kavga, tarafların anlaşarak mirası paylaşmasıyla iki yıl önce son buldu. Ancak miras kavgası bu defa da Yusuf Ziya Vefa'nın ikinci eşi Adalet Vefa ile oğlu Cem Vefa arasında başladı.

Anesinin hasta olmasından yararlanarak vekalet alan Cem Vefa, aralarında halen annesinin de oturduğu Kanlıca'daki 1 milyon dolar değerindeki yalı ile eskiden Vefa Bozacısı olarak faaliyet gösteren Aksaray'daki 1 işyerinin de bulunduğu 6 gayrimenkulü gizlice iş ortağı Cansel Ünbay'a devretti. Bunu öğrenen anne de mahkemeye başvurarak tapu iptali ve gayrimenkullerin yeniden üzerine tescili için dava açtı.

Vekaletname verdi
1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bavuran Adalet Vefa, eşi Yusuf Ziya Vefa'nın ilk çocuklarıyla anlaşmaları üzerine, bu sırada ameliyat olduğu için üvey çocuklarına verilmesi gereken gayrimenkuller için oğlu Cem'e vekaletname verdiğini söyledi.

Adalet Vefa, şunları söyledi: "Ancak bu vekaleti oğlumun şüpheli davranışları nedeniyle iptal ettim. Fakat Cem'in 'Anne bana güvenmiyor musun' şeklindeki serzenişleri üzerine yeniden vekalet verdim. Oğlum bu vekaletnameyle üvey kardeşlerine devredilmesi gereken gayrimenkullerin devrini yaptı. Ancak bu arada amacını aşarak, bana ait bazı gayrimenkulleri de iş ortağı Cansel Ünbay'a devretmiş." Adalet Vefa, Cansel Ünbay'ın bu gayrimenkulleri alabilecek mali güçte olmadığını da iddia etti.

Vefa söz konusu gayrimenkuller üzerine mahkeme kararıyla tedbir de koydurdu.

İddialara cevap
Adalet Vefa'nın bu iddialarına avukatı Kayhan Obuz aracılığıyla cevap veren Cansel Özbay ise Adalet Vefa ve Cem Vefa'nın daha önce ucuza gittiğini öne sürdükleri gayrimenkulleri kendisine 600 bin dolar karşılığı satmayı kabul ettiklerini öne sürerek, hatta Adalet Vefa'nın söz konusu vekaletnameyi oğluna vermek için Suudi Arabistan'da bulunan kızının yanından geldiğini iddia etti. Özbay, Adalet Vefa'nın bu gayrimenkulleri almak için yeterli parasının olmadığı yönündeki iddilarını da reddetti.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.