kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Azrail'in yeni adı: sıcak
Ülkemizde yağışlarla etkisini azaltan sıcaklar, Amerika'da 93 can aldı. Yaşlılar ilaçlara sarıldı, boğulmalar arttı

Jan DEVLETOĞLU/LONDRA

Son bir haftadır Türk insanını bunaltan ve yağışla etkisini biraz olsun azaltan sıcak hava, Amerika'da can almaya devam ediyor; dünyanın pek çok ülkesi sıcak havanın etkisiyle kavruluyor. Yetkililer Çin'de 1941 yılından beri ulaşılan en yüksek sıcaklığın bu yıl kendini gösterdiğini belirtiyor. Sisli ve yağışlı havasıyla ünlü İngiltere'de gölgede 32 dereceye yükselen sıcaklık, halkı paniğe sürükledi; erkekler İskoç eteklerine sarılırken, kadınlar havuzlara koştu. Onbinlerce kişi güney sahillerine akın edince, otoyollar kilitledi. Britanya Adaları'nın en soğuk bölgesi Kuzey İskoçya'da bile ısı gölgede 28 derecenin altına düşmedi. Resmi dairelerde koyu renk giyinme ve kravat takma yasağı birkaç gün için kaldırıldı.

Sıcağa 93 kurban
Amerika'nın genelde ortabatı kesiminde etkili olan aşırı sıcak hava dalgasında ölü sayısı 93'e yükseldi. Yetkililer, yaklaşık 12 gündür etkili olan sıcaklarda, çoğunlukla yalnız yaşayan ve gerekli önlemleri almayan insanların hayatını kaybettiğini belirtiyor. Ülkenin 18 eyaletinde etkili olan sıcaklar nedeniyle ölümlerin artması üzerine, yetkililer, kapı kapı dolaşarak yaşlı insanları kontrol ediyor ve önlem almalarını sağlıyor. Kızılhaç örgütü, Chicago tren istasyonunda yolcuları ve uğurlamaya gelenleri soğuk su dağıtarak, serinletmeye çalışıyor. Chicago'nun bazı bölgelerinde dün hava sıcaklığı nem oranıyla birlikte 49 derece gibi rekor bir düzeye çıktı.

Meteoroloji yetkilileri Karadeniz ve Trakya'da yağışların süreceğini, İzmir'de nemin etkisini göstereceğini belirtiyorlar.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.