kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Param yok" diye kuduz aşısı olmadı
BOLU'NUN Gümüşova ilçesine bağlı Yongalık köyünde, Ahmet Bodur (33) 26 Temmuz günü, evinde kanepede yatarken, sağ elinin işaret parmağı bir fare tarafından ısırıldı.

Fareyi yakalayamayan Bodur, Gümüşova Sağlık Ocağı'na başvurdu. Kuduz ihtimaline karşı ilk aşısı burada yapılan Bodur, yeşil kartlı olduğunu beyan etmesi ve sağlık ocağında yeterli ithal aşı bulunmaması nedeniyle Kaymakamlığa gönderildi. Kaymakamlık incelemesinde, üzerine kayıtlı 27 dönüm tarla gözüken Ahmet Bodur'un yeşil kartı iptal edildi. Bodur'dan, aşılarını kendi imkanları ile yaptırması istendi.

Korku içinde bekliyor
Ahmet Bodur, 17 milyon lira olan "Rabbies" adlı ithal kuduz aşısını, arkadaşlarının aralarında topladığı para ile satın alarak ikinci aşısını yaptırdığını, daha sonra para bulamadığı için diğer aşılarını yaptıramadığını söyledi. Üzerine kayıtlı tarlayı, geçimini sağlamak üzere annesinden kiraladığını anlatan Bodur, hiçbir geliri olmadığını, yeşil kartının haksız yere iptal edildiğini öne sürdü. Son günlerde vücudunda aşırı terleme ve karıncalanma olduğunu, geceleri uyayamadığını belirten Bodur, eşi ve 3 çocuğu ile birlikte korku içinde beklediğini söyledi.

Bolu Valisi Nusret Miroğlu, olayın kendisine intikal ettirilmesinin ardından inceleme başlattığını ve aşıların tamamlanması için talimat verdiğini bildirdi. Vali, hastanın kuduz olup olmadığının belli olmadığını kaydederek, "Bu aşılar zamanı geçmeden tamamlanacaktır. Vatandaşın kuduz olmasına izin vermeyiz. Gerekirse jandarma ile getirip aşılarını yaptırırız" dedi.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.