kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ön lisanslı için dikey geçiş imkanı
İki yıllık meslek yüksekokulları ile Açıköğretim'in 2 yıllık ön lisans mezunları, örgün öğretim veren üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş hakkına kavuşuyorlar.

YÖK'ün hazırladığı yönetmelik taslağına göre, 2 yıllık programlardan normal üniversitelerin lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyen başarılı öğrenciler için sınav yapılacak.

Öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmak amacıyla başvuruda bulunabilmeleri için şu koşulları taşımaları gerekiyor: Meslek yüksekokulu veya açıköğretim ön linans programından sınavın yapıldığı yıl mezun olmak. Meslek yüksekokulu veya açıköğretim ön linans öğrenimini bütünlemeye kalmadan ve dönem kaybetmeden 4 yarıyılda tamamlamış olmak. Bu şartları taşıyan adaylar arasında genel not ortalaması açısından ilk yüzde 30'a girmiş olmak. Başvuru şartlarını taşıyanlar için hangi lisans programlarının açılacağı, açılacak lisans programlarına meslek yüksekokulları ve açıköğretimin hangi programını bitirenlerin başvurabileceği, bu programların kontenjanları ve programlara yapılacak yerleştirmede kullanılacak puan türleri, YÖK tarafından belirlenecek.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.