kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba'ya 2. dönem müjdesi
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstikrar Paktı Zirvesine katılmak üzere gittiği Saraybosna'da IMF'in Türkiye hakkındaki olumlu görüşleri ile karşılanırken, IMF Başkanı Michael Camdessus Demirel'e "İkinci dönem Cumhurbaşkanlığınızı kutlamak için Ankara'ya geleceğim" dedi. Dünya Bankası Başkanı Volfensohn de Demirel'den randevu istedi.

Clinton'la yan yana oturdu
Demirel, Saraybosna'da ABD Başkanı Bill Clinton ve Rusya Başbakanı Sergei Stepaşin ile de görüştü. Clinton ile zirve boyunca yan yana oturduğunu kaydeden Demirel, Clinton'la "Kosova" ve "Ortadoğu Barış Süreci" konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Ahtisaari'ye davet
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Avrupa Birliği Dönem Başkanı Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ile de görüştüğünü söyledi. Demirel, görüşmede Ahtissari ile arasında şu konuşmanın geçtiğini söyledi:

"Finlandiya Cumhurbaşkanı Ahtisarri beni nerede görse, 'Türkiye'ye geleceğim. Ama beni çok geziyor diye eleştiriyorlar. Onun için davetinize biraz geç olsa da icap edeceğim' der. Bu defa da aynı şeyi söyledi. Ben de, 'Bak benim müddetim Mayıs'ta doluyor. Ona göre ayağını çabuk tut' dedim. O da bana 'Benim sürem de şubatta doluyor zaten' cevabını verdi."

Doğmamış çocuğa don biçilmez
Cumhurbaşkanı Demirel'in bu sözleri üzerine gazetecilerin "Görev süresinizin uzatılmasını mı istiyorsunuz" sorusunu yöneltmesi üzerine Cumhurbaşkanı, "Senin sorunla bu kumaştan elbise çıkmaz. (Benim görev süremi uzatacaklar, gelebilirsin mi?) deseydim. Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıldır. Benim görev sürem de 16 Mayıs 2000'de biter. Doğmamış çocuğa don biçilmez " diye konuştu.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.