kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanayi zengini Trakya
Hızla sanayileşen, aynı zamanda doğal güzellikleri de barındıran Trakya, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Sanayi arsası, çiftlik, ya da konut; bölgede her yatırıma uygun arsa var

Son yıllarda sanayicilerin en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen ve hızlı sanayileşmesiyle dikkat çeken Trakya, ulaşım açısından son derece elverişli bir konumda bulunması, altyapı sorununu çözmüş olması ve Avrupa ile İstanbul'un orta yerinde bulunması nedeniyle revaçta. Özellikle Tekirdağ'da kendini gösteren sanayileşme hareketi Çorlu, Çerkezköy ve Muratlı ekseninde gelişiyor. Ancak uzun vadede sanayileşmenin Kırklareli daha sonra da Edirne'ye doğru kayması bekleniyor.

Yaklaşık 500 sanayi tesisinin bulunduğu Çorlu'da serbest bölge ve havaalanı yatırımcıların dikkatini bölgeye çekiyor. Çorlu'da üç köyün son seçimlerde belediye olması da yeni yatırım alanları yarattı. Bu köylerin başında Yenice geliyor. Yenice Belediyesi Çorlu-Tekirdağ yoluna cepheli 18 kilometrelik yolun her iki yanındaki arazileri imara açıyor. Marmaracık Belediyesi de yeni alanları imara açacak. Bu belde özellikle üzerinden geçecek Tekirdağ bağlantılı çevre yolu ile dikkati çekiyor. Bölgedeki bir diğer gelişme ise Beyazköy'de yaşanıyor. Beyazköy Belediyesi, 2 bin 500 dönümlük hazine arazisini Arsa Ofisi'nden devralıyor. Bu bölgenin sanayiye açılacağı, arazilerin değerleneceği konuşuluyor. Misinli Belediyesi de yeni alanları imara açma hazırlığı içinde.

En ucuz Kırklareli
Trakya'nın en ucuz arazileri Kırklareli'nde bulunuyor. Bunun nedeni verimli toprakların varlığı ve sanayi yatırımlarının az olması. İlin en gelişmiş ilçesi Lüleburgaz'da Bulgaristan-Dereköy sınır kapısı ile Çerkezköy arasında bağlantı kuracak yeni bir otoban yapımına başlandı. Bu çevredeki arazilerin değer kazanması bekleniyor. Babaeski Kuzuçardağı mevkiindeki yeni serbest bölge çalışmaları da bir başka çekim nedeni. Lüleburgaz'ın Kırıkköy beldesinde de yatırımcıların arazi topladığı biliniyor. Bunun nedeni, belediyenin bu bölgede yeni bir imar uygulaması başlatması.

Neden Trakya?
Trakya'yI cazip kılan birkaç neden var: Düz arazi yapısı, doğal su kaynaklarının zenginliği, sorunsuz altyapı, elverişli iklim koşulları ve yeterli enerji. Trakya tercihinin 2000'li yıllarda daha da artacağını belirten Ulusal Emlakçılar Derneği Başkanı Reha Medin, altyapı, ulaşım gibi koşulların Trakya'da mevcut olduğunu belirterek şunları söyledi: "Trakya kısa zamanda Türkiye'nin en modern bölgelerinden biri olacak. Diğer bir özelliği ise doğal güzellikleri. Bu nedenle çiftlik evleri yapmak isteyenler tercih ediyor."

Reha Medin Emlak Hizmetleri Çorlu Temsilcisi İlhan Kurt da yatırımcıların, yeni imara açılacak Yenice, Marmaracık, Beyazköy ve Misinli beldelerini dikkatle izlediklerini söyledi. Kurt, "Sözkonusu beldelerde halen 1-2 milyon liraya arazi bulmak mümkün. Yeni alanların imara açılmasıyla birlikte fiyatlar hızla yükselebilir. Özellikle yeni imara açılacak yerleri tavsiye ediyorum. Çorlu serbest bölge ve havaalanıyla sanayiciler için daha cazip hale gelecek" dedi.

Bölgenin ulaşım olanakları da zengin: Kapıkule Gümrüğü ile Avrupa'ya açılan kapı, İstanbul'a yakınlık, TEM ve E-5 Karayolu, Çorlu Havaalanı, Avrupa-Türkiye Demiryolu, Denizyolu(Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi limanlarının yapımı sürüyor).

ESEN PİŞİRİCİ


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.