kapat

01.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir büyücü 1500 dolar!
Yeni bilgisayar oyunu "EverQuest" şimdiden 150 bin kişiyi esir aldı

YENİ bir bilgisayar oyunu ortalığı alt üst etmiş durumda. EverQuest adlı bu oyunun şimdiden 150 bin cıvarında müptelası var. Bu müptelalardan biri, ABD Alabama'da yaşayan, iki çocuk babası, 29 yaşındaki Hunter Godfrey. Godfrey, "crack'ın dijital versiyonu" diye tanımladığı oyunu doğrudan doğruya uyuşturucuya benzetiyor. Oyunla tanıştığı 22 Mart'tan beri tam 656 saat oynamış. Bu da, 82 gün ekran başında 8 saat mesai demek.

EverQuest tutkusu oynayanlarda öyle bir düzeye ulaşıyor ki, üst aşamalara ulaşabilmek için avuçla dolar harcayanlar bile çıkıyor. Bir de işin tersi var. Bazı uyanıklar da bu sayede kolay yoldan köşe oluyor. EverQuest'te üst aşamalara ulaşmak için gerekli sanal karakterler belli bir beceriyle kazanılabiliyor. İşte alışveriş, bu sanal karakterlerin etrafında ve online müzayede sitelerinde yaşanıyor. Geçenlerde "35. aşama büyücüsü"nü müzayede sitesi Ebay.com'da 780 dolara satan 19 yaşındaki Web tasarımcısı Stephen Crigger şimdi yeni bir vurgun peşinde. İşin ilginci, EverQuest bağımlılığına yakalandıktan sonra eskisi gibi iş alamadığını itiraf eden Crigger'ın belki başka şansı da yok.

Ebay.com yöneticilerinden John Smedley ise, online müzayede salonları için yeni "kalem" doğmuş olmasından çok memnun. "Bir karakter 1500 dolara satışa çıkarıldığında alıcılar üşüşüyor" diyor. "150 dolara satılan binlerce parça oldu."

Bu arada EverQuest tutkunları İnternet'te de organize olmuş durumdalar. Başta, resmi EverQuest sitesi (http://www.everguest.com) geliyor. Bir başka büyük site (http://www.eqvault.com) ise oyunun tutkunları tarafından hazırlanıyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.