kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İNTERNET SEPETİ

* Beatles, futbol, liman, işte Liverpool
Liverpool deyince insanın aklına 20. Yuzyıl efsaneleri geliyor. Bir döneme damgasını vuran efsanevi müzik grubu The Beatles Liverpool kökenli. Liverpool'un bağrından kopup gelen ikinci önemli toplululuk da efsanevi Liverpool futbol takımı. Aslında İngiltere deyince bir dönem bu iki insan topluluğu akla gelirdi. Biri dört kişiden, diğeri 11 kişiden oluşan insan topluluğu. Tabi Liverpool sadece bu iki gruptan ibaret değil. Gezilecek görülecek yerleri de var. Bir liman şehri olan kentin gezilip görülecek yerleri, tiyatroları sinemaları. İşte size doya doya Liverpool.

http://www.liverpool.com

* Çölde bir kumar vahası: Las Vegas
Bu hafta şehirlere takıldık. Dünyada yoktan var edilen ender şehirlerden biri de çölün ortasındaki vaha Las Vegas. Yüzyılın başında ABD'li gangesterlerin öncülüğünde bir kumar ve eğlence merkezi olarak kurulan şehir artık sıradan insanların zevklerini tatmin etmek için bulunmaz bir cennet köşesi. Las Vegas efsanevi otelleri, kumarhaneleri hızlı gece yaşantısı, insanı her an zengin edoecekmiş gibi duran kumar makinaları ile tam bir eğlence diyarı. Biz de ABD'ye kadar gidemeyenlerin evlerine Las Vegas'ı getiren siteyi size bu hafta tanıtmak istedik. Buyrun eğlenceye...

http://www.lasvegas.com

* Araştırmacılar için birinci el kaynak
Şehirlerden yeniden Türkiye'ye dönelim istedik. Yukarıdaki site çoğu kimsele sıkıcı gelebilir. Ancak içinde araştırma isteğini dizginleyemeyenler için ideal. Devlet İstatistik Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bir envanteri. Neler mi var? Türkiye ile ilgili sosyal, ekonomik istatistiklerini tümünü bulmak mümkün. İşte birkaç örnek. Bölgelere göre kadınların çalışma oranı, her ay açıklanan enflasyon, paranın ne kadar getirdi? Devlet İstatistik Enstitüsü'nde daha nelerin olduğunu ancak siteye girip de, vakit ayırıp gezinirseniz bulabilirsiniz. Anlatmakla olmaz, gezilir.

http://www.die.gov.tr


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır