kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tarabya'da bir Ankaralı: YAHYA RESTAURANT
Tarabya'da boğaz manzarası eşliğinde birbirinden lezzetli mezeler ve balıklar tatmak istiyorsanız sizi yeni açılan bir balıkçıya, Yahya Restaurant'a götürüyoruz bu hafta.

Yahya Resturant'ın sahibi Yahya Aksu 45 yıldır işletme sektörünün içinde, Ankara'da bulunuyor. Ünlü Refik ve Yakup restorantların akrabası. Yıllardır Ankara'da siyasetçi, bürokrat, gazeteci müşterilerine hizmet veren Yahya Aksu, İstanbul'a taşınınca restoran açmadan edemedi.

İki katlı Yahya Restaurant'ın 150 kişilik bir kapasitesi var. Özel davetler için, istenirse canlı müzik organizasyonları da yapılabiliyor. Restoran şık ama sade bir dekora sahip. Özellikle restoranın her köşesi çiçeklerle renklendirilmiş, bu da salona farklı bir hava katmış. İstanbul'da da müşteri portföyünü daha çok Ankara'dan tanıyan bürokratlar ve gazeteciler ile üst düzey yöneticiler oluşturuyor.

Yahya Restaurant saat 12.00'den 02.00'ye kadar 365 gün müşterilerine hizmet veriyor. Park sorunu da yok.

45 YILIN VERDİĞİ TİTİZLİK
Yahya Restaurant'ın mönüsünü birbirinden leziz mezeler ve taze balıklar oluşturuyor. Mezelerden kalamar tava, mayonezli nohut, karides salatası, közde patlıcan ve deniz börülcesi gerçekten çok lezzetli. İskenderun'dan özel olarak getirtilen kaya koruğundan ise çok lezzetli bir salata yapılıyor. Sıra balığa geldiğinde ise karşımıza çok farklı usüllerle yapılmış olan balık sufle ve folyo kağıtta kiremitte balık çıkıyor. Her ikisi de gerçekten çok değişik bir tada sahip. Bunlara ilave olarak istakoz, çipura, mercan, lagos en fazla rağbet gören balıklar. Bu leziz balık çeşitlerine Portekiz, Fransız ve Kalifornia şarapları eşlik ediyor. Tatlı olarak ise çikolatalı ve meyvalı sufle, bu mükellef ziyafetin üzerine kahve ile birlikte çok güzel gidiyor.

Eğer boğaza gelip de canınız güzel bir balık ziyafeti çekmek isterse, Yahya Restaurant lezzetli balık çeşitleri ve güler yüzlü personeli ile sizleri bekliyor.

Tel: 0 212 262 81 82


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır