kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Değişime katkı mutlululuk getirir"
Erdal İnönü, "Değişimi taklit ederseniz başkasının esiri olursunuz. Ancak katkı yapıp kendi değişiminizi yaratarak mutlu olabilirsiniz" dedi.

AÇIL SEZEN

CHP Onursal Başkanı Erdal İnönü, insanların değişime katkı yapamadıkları sürece başarıyı yakalayamayacaklarını söyledi. Reklamcılar Derneği'nin düzenlediği "Konuklama" başlıklı projenin ilk konuğu olan İnönü, insan yaşamının ve toplumların çok çabuk değiştiğini, ama kültürün bu değişime ayak uydurmakta zorluk çektiğini belirtti.

Bilim, teknoloji ve ideolojilerin değişim hızının inanılmaz olduğunu vurgulayan Erdal İnönü, "Ama kültürün değişimi çok kolay olmuyor. Kültürdeki değişimi yakalamak için en az üç kuşak gerekiyor. Birinci kuşak değişim altyapısını hazırlıyor, ikinci kuşak örnek olup hataları belirliyor, arkalarından gelen üçüncü kuşak, ikisinin bileşimiyle başarılı değişimi yakalayabiliyor" dedi.

Bugünün şartlarında önemli olanın, değişime katkı yapmak olduğunun altını çizen İnönü, "Değişim iki türlü oluyor. Birincisi taklit yoluyla, ikincisi katkı yaparak. Taklit yoluyla yaşanan değişim, başkasının yarattığına esir olmanızı sağlıyor, dolayısıyla mutluluk verici olmuyor. Oysa ona katkı yapıp, kendi değişiminizi kendiniz yaratabilirseniz, değişimini getirilerini umutla karşılayabiliyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye'nin iki kıta arasında bir köprü olduğunu da belirten Erdal İnönü, "Ancak herkes köprünün üzerinden gelir, geçer. Kimse ev yapmak istediği zaman mesken olarak köprüyü seçmez. O yüzden Türkiye, köprünün neresinde durması gerektiğine karar vermeliydi. Bunu başardık ve köprünün Avrupa tarafına ev yaptık" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır