|
Kıymalı semizotu
Malzemesi
*1/2 kg semizotu
*1 adet soğan
*1 adet domates
*150 gram kıyma
*1 çorba kaşığı margarin
*2 çorba kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı salça
*2 diş sarmısak ve yoğurt
*Tuz, karabiber
|
HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayıp, bol suda yıkayalım. İkiye bölelim. Margarini eritip, soğanı ve kıymayı sote edelim. Kıyma suyun çektiğinde semizotunu tencereye aktaralım. Ara sıra karıştırarak hafifçe yumuşayana dek kavuralım. Daha sonra küçük küçük doğranmış domatesi ve çok az su ile ezilmiş salçayı tencereye aktaralım. İçine dövülmüş sarmısağı, tuz ve karabiberi ekleyelim. Pirinci yıkayıp, tencereye alalım. Yemeğin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişirelim. Pirinçler yumuşamaya başladığında ateşten alalım. Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|