kapat

09.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kıymalı semizotu
Malzemesi
*1/2 kg semizotu
*1 adet soğan
*1 adet domates
*150 gram kıyma
*1 çorba kaşığı margarin
*2 çorba kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı salça
*2 diş sarmısak ve yoğurt
*Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayıp, bol suda yıkayalım. İkiye bölelim. Margarini eritip, soğanı ve kıymayı sote edelim. Kıyma suyun çektiğinde semizotunu tencereye aktaralım. Ara sıra karıştırarak hafifçe yumuşayana dek kavuralım. Daha sonra küçük küçük doğranmış domatesi ve çok az su ile ezilmiş salçayı tencereye aktaralım. İçine dövülmüş sarmısağı, tuz ve karabiberi ekleyelim. Pirinci yıkayıp, tencereye alalım. Yemeğin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişirelim. Pirinçler yumuşamaya başladığında ateşten alalım. Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır