kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SAİT GÜRSOY(sgursoy@sabah.com.tr )

ÖSYM ikmale kaldı

Üniversite giriş programlarını 2 Mayıs'ta yapılması gereken ÖSS'ye göre planlayan dershaneler, soru kitapçığının çalınmasının ardından tekrar eğitime başladılar. Adayların düştükleri olumsuz durumu, olumlu hale getirmek için hemen kriz masalarını oluşturdular. Bir hafta boyunca öğretmenler sabahtan akşama kadar çalıştılar. Yeni sorularla, yeni test ve sınavlar ürettiler. Ülkemizde ilk kez uygulanacak olan bu tip bir sınav, birçok bilinmeyeni yanında taşıyordu. Her ne kadar yetkililer ÖSS bazında olacak dediyseler de, bu sınav öncekilere nazaran daha zor çıktı. Tabii soru kitapçığının çalınmasının biraz tesellisi de adayların soru tiplerini öğrenmeleri oldu. Şimdi gençler eksik konularını görecekler ve 6 Haziran'da daha yükek puan alacaklar. Öğrencilerin yanında olan, onlara yönelik çalışmalarına ücretsiz devam eden tüm dershaneleri kutluyorum.

ÖSS'ye daha iyi hazırlanabilmek için rapor alan öğrenciler, sınavın iptal edilmesinden sonra ne yapacaklarını düşünmeye başladılar. Rapor alarak okula gitmeyen öğrenciler, bir anda okullarındaki sınavlarla karşı karşıya kaldılar. Ve bu durumun ortaöğretim başarı puanlarına olumsuz şekilde yansımasından korkuyorlar. Ancak burada da lise son sınıf öğrencileri yalnız kalmadılar. Genelde liselerimizin yönetici ve öğretmenleri, sınavın iptalinde hiç günahı olmayan öğrencilerini desteklemeye başladılar. Birçok okulda sınavlar 6 Haziran'dan sonrasına alındı. Olumsuzu, olumluya çevirmeye çalışan, mağdur olan öğrencinin daima yanında olan okul yöneticileri ve öğretmenlerini kutluyorum.

En değerli varlıkları, çocuklarının üniversiteli olabilmeleri için her türlü fedakârlığı yapan veliler de şaşkınlar. Yemeyip yediren, giymeyip giydiren velilerin tek hedefleri var: "Çocuğumuz üniversiteli olsun." 2 Mayıs'a kadar dişlerini sıktılar. Soru kitapçıkları çalınınca darmadağan oldular. Ama kendilerini hemen toparladılar. 6 Haziran'a kadar öğrencisini maddi, manevi destekleyecekler. Şartları ne olursa olsun, her konuda daima öğrencisinin yanında olan velilerimizi kutluyorum.

YÖK ve ÖSYM yetkilileri soruların çalındığı günden itibaren, müdafaya çekildiler. Olayın kendilerinin dışında olduğunu belirterek kamuoyundan özür dilediler. Nasıl bir dünya ki anlamıyorum. Sorular çalınıyor, bir buçuk milyon genç ve ailesi çöküyorlar. Ama ne yazık ki suçu üstlenen tek bir yetkili yok. ÖSS soru kitapçığının çalınmasını basit bir polisiye olay olarak görenleri de kınıyorum.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır