kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NECATİ DOĞRU(ndogru@sabah.com.tr )


Hain Avrupa!

Astsubay olan eşi Murat Namdar'ın, izin dönüşü Erzincan yolunda terör örgütü PKK elemanlarınca öldürülüşünü Yıldız Namdar'ın "Murat'ıma neden kıydın?" çığlığıyla haykıran sorusuna Apo'nun cevabı pişkinceydi.

Katillik ve pişkinlik...

Şimdi adaletin önünde...

Adalet işliyor.

İmralı'dan karar çıkacak.

Meclis'in önüne gelecek.

Meclis, bu karardan acaba nasıl bir sonuç çıkartacak? Meclis, "Evet o bir katildir, asılması gerekir fakat biz intikam peşinde değiliz. Biz PKK'yı bitirmek peşindeyiz. Biz terörü bir daha başlamamacasına kazıyıp, silmek peşindeyiz. Kürtler de bizim çocuklarımız" diyebilecek mi? Mustafa Kemal, Çanakkale'de 200 bin Mehmetçik'i şehit edenler arasında yer alan Anzaklar için "onlar da bizim çocuklarımız" diyebilme yüceliğini göstermişti.

Adalet kutup yıldızıdır.

O ortada durur...

Herşey onun etrafında döner.

***

Dolayısıyla İmralı'da da adalet işleyecek, Türk Ceza Kanunu ne diyorsa o yapılacak, Anadolu'da güçlü bir devletin varlığı hissedilecek, 30 bin şehidin hesabı sorulacak ve muhtemelen "Apo'nun asılması kararı" Meclis'in önüne gelecek. Fakat Meclis, bu karardan bütün Avrupa'ya insanlık dersi verebilecek bir sonuç çıkartabilecek mi? Gazi olayları sırasında askere ve polise kurşun sıkanları ezip geçebilecek güce sahip olduğu halde tersini yapan ve kurşun sıkan gençleri yatıştırmak için tankın üzerine çıkıp, konuşmalar yaparak gerilimi çözen şimdi emekli Tuğgeneral Ergin Yurttaşla dün konuştum.

Şunları söyledi:

"Umudum, aklın hislere galip gelmesi, Meclis'imizin muhteşem bir gerekçe hazırlayarak ölüm cezasını kaldıran bir yasa çıkartması ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu vesile ile bütün muhataplarına bir insanlık dersi vermesidir"

Evet adalet işliyor...
Apo adaletin önünde konuştukça bize gerçeği bulmamız için altın değerinde bilgiler de veriyor. Apo'nun söylediklerinden çıkan gerçeğe göre, "Avrupa hainlik" peşinde. PKK'ya girmiş gençleri eğitiyorlar, ağır silahları alabilmesi için ona para veriyorlar.

Pasaport sunuyorlar.

Evler hazırlıyorlar.

Kiliseleri aracı yapıp para topluyorlar. Böylelikle Hıristiyanlık dininin mabedini bile Türkiye'yi kanlı bir hayalle bölmek için kandırılmış gençleri koruyarak, kollayarak, silahlandırıp, eğiterek katilleştirerek insan kanı akıtma aracı haline getiriyorlar.

Kiliselerinde kan lekesi...

Ağızlarında "Bu terör değil, iç çatışmadır. PKK bir siyasal örgüttür. Onun lideri de siyasi kimliktedir" yavesi.

***

İşte Apo anlatıyor...

Avrupa hainlik peşinde.

Türkiye'yi bölmek için yola çıkanları Hıristiyanlığın mabedi kiliselerini bile kullanarak para pompalayıp, Güneydoğulu bizim gençleri katilleştiren, İtalya'ya gidince Apo'yu siyasi lider gibi karşılayan fakat Apo başarılı olamayınca da; "Biz kahraman bekliyorduk oysa Apo korkak bir çakal çıktı" diye utanmaz gazetecilerine yazı yazdıran Avrupa, katıksız hainlik peşinde.

Bugünkü zenginliğini...

Bugünkü bütünlüğünü...

Bugünkü birliğini...

Bugünkü istikrarını...

Büyük çapta NATO'nun güvenlik şemsiyesine borçlu olan Avrupa Birliği, NATO içinde en önemli askeri görev ve yükü üstlenen ülke olan Türkiye'yi içerden bölmek için hainlik peşinde. 1997 yılı Aralık ayında yapılan Lüksemburg Zirvesi'nde, Avrupa Birliği'ne tam üye olacak yeni 11 ülkeyi ilan etti fakat Türkiye'yi birliğine aday adayı bile almadı. Bugün Köln'de başlayacak zirvede görüşülecek konulardan biri olan "Avrupa Savunma Kimliği" içinde de Türkiye'yi hiç düşünmediğini ilan etti.

***

Birliğini NATO'ya borçlu Avrupa.

Hain, sinsi ve desiseci Avrupa!

Türk'ü hunhar, barbar...

Ve medeniyetsiz görüyor.

İmralı'da adalet yürüyor ve kiliselerinin duvarında kan lekesi Avrupa, şimdi cam kafes içinde hesap vermekte olanı adres gösterip, "Siz Apo'yu dinleyin, beraber barışı getirin, birlikte yaraları sarın" yüzsüzlüğüne giriyor.

İmralı'da adalet işleyecek.

Karar Meclis'in önüne gelecek.

Acaba Meclis, bu karardan; bütün Avrupa'ya "Biz devletiz, biz intikam peşinde değiliz. Biz PKK'yı silip kazıma peşindeyiz. Sizin terörist olmaya kışkırttığınız Kürt çocukları da bizim evlatlarımızdır" diyebilecek bir ders çıkartabilecek mi?

Apo'yu assan ne olur?

O zaten ölmüş...

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır