kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ZEYNEP GÖĞÜŞ(zgogus@sabah.com.tr )


Küçük asker

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'nın ilk büyük katliamını gerçekleştirilmesinin üzerinden 15 yıl geçiverdi.

Bugün PKK'nın şehit ettiği delikanlılar, annelerinin üzerine titrediği birer bebektiler o zaman. Nereden bileceklerdi ki o anneler yıllar sonra oğulcuklarını gözü dönmüş bir teröre kurban verecekler...

Şehit olanın yanında bir de şehit düşme ihtimali olanları ekleyin...

20 yaşındaki jandarma er Mustafa Türk, Hakkari'nin Çukurça ilçesinde PKK'nın döşediği mayına basınca şehit oldu. Önceki gün cenazesi Levent Camii'nden kaldırılan Mustafa, Eruh katliamını gerçekleştiğinde beş yaşında bir ana kuzusuydu.

15 yıl önce Eruh'taki katliamın haberini o zaman arada bir haber geçtiğim Alman yayın organına telefonda yazdırırken işin bu kadar uzayacağını hiç düşünmemiştim. Şimdi ise kucağımdaki beş aylık bir oğlan bebekle tasarladığım ortak geleceğimize terörün gölgesi düşecek mi endişesi... Türkiye'deki milyonlarca annenin yavrularını koklarken bu ortak duyguyu paylaştığını biliyorum kendiliğinden.

Türkiye'de erkek çocuk anneleri olduğu sürece Apo konusuna duygusal bakmamak zor. Oysa bugün bizim asıl ihtiyacımız olan şey itidal; çocuklarımızın ve vatanın sağ olması için... Şehit anneleri zaten çok derinden yaralı, onların acısını kışkırtacak yazıların, konuşmaların zamanı hiç değil. Her duygusal kışkırtma ve yönlendirme, Türkiye'nin çıkarı doğrultusunda karar almasını engelleyecektir.

Türk milleti barış içinde yaşama sınavını başarıyla verdiği günlerdeyiz. Onca birikmiş kine, intikam duygusu ve acıya rağmen sorunu bir türlü Kürt'le Türkün kavgasına dönüştürmeyi başaramıyorlar. Ne sevinecekler oysa birbirimizin boğazına sarılsak. Kim ne derse desin, Türk milleti sağlam tarafını ortaya koyuyor.

Şehit anneleri Apo'nun kellesini istiyorlar. Bana kalırsa Batı'da "Apo'yu asmayın" diyenlerin çok büyük bir bölümü de aslında onun idamını istiyorlar. Çünkü o zaman Apo kahramanlaştırılacak, Batılı'nın dilinde bir "martyr" yaratılacak ve takipçisi çok olacak. Türkiye'de idam etrafında oluşan kitle psikolojisinden en çok Batı'daki PKK destekçilerinin sevindiğine emin olabilirsiniz. Zaten baksanıza, Apo'nun yerini kimin alacağını bile belirlemişler. İngiltere ve Almanya'nın, PKK'nın başına gelmesi için seçip yönlendirdikleri ismin Kani Yılmaz olduğunu Apo'nun kendisi bile ifadesinde söylemiyor mu?

Anneler yavrularının ardından gözyaşı dökerken "Vatan sağolsun" diyorlar. Vatanın sağlığı, küçük askerlerimizin geleceği için her zamankinden fazla soğukkanlı olmaya ihtiyacımız var.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır