kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şu MBA dedikleri...
Artık Yeditepe Üniversitesi'nin de bir MBA programı var. 13 ders artı tezden oluşan program, gençleri geleceğin rekabetçi iş dünyasına hazırlayacak

Son birkaç yıldan bu yana üniversiteden mezun olma arefesindeki gençlerin hayallerini süsleyen bir eğitim programı var: MBA. İster işletme, ister mühendislik, ister sosyal bilimler alanlarından; hangi fakülteden olursa olsun, akademik kariyer yapmak isteyen çoğu gencin ilk durağı MBA programları. İngilizcesi Master of Business Administration olan (iş idaresi) programlarını Türkiye'de veren birçok üniversite var. Herbiri Türkiye'nin en değerli öğretim üyeleri tarafından verilen bu program, son olarak İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde de uygulanmaya başlandı.

İşletme dalında verilen bir yüksek lisans derecesi olan MBA ve Yeditepe Üniversitesi'ndeki uygulamaları konusunda bilgi veren Y.Ü. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altuner, amaçlarının yönetim denen bilim ve sanat dalının yöntem ve bilgilerini aktarmak olduğunu belirtiyor.

Yönetici adaylarını geleceğin süratle gelişen karmaşık bilgi yapısına ve rekabetçi iş ortamına hazırladıklarını vurgulayan Dekan Altuner, MBA'in diğer master programlardan farkını ise şu sözlerle anlatıyor:

"Genelde bir master programı, belirli bir konuda akademik alanda uzmanlaşmak demektir. MBA programı ise tam tersine uzmanlaşmaya karşıdır. MBA, uzmanlaşmanın getirdiği zararları en aza indirgemeyi ön plana çıkarıyor."

Yeditepe MBA programına dört yıllık bir üniversiteden mezun olmuş ve LES sınavını kazanmış herkesin katılabileceğini ifade eden Dekan Altuner, üniversitede yapılan tahsil dalının, MBA'e katılımda önemi olmadığını söylüyor.

Başarılı bir MBA programının öğrencinin ve zamanın gereksinimlerine yanıt vermesi gerektiğini de vurgulayan Dekan Altuner, "Bunun için esnek ve geniş seçenekli olmalıdır. Yönetici adayına uzmanlık değil, daha çok ders seçeneğiyle global görüş ve yetenek geliştirme olanağı sağlamalıdır" diyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır