kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"En temiz kim?"
Meclis'te dün partiler "temiz siyaset" tartışması yapıldı. MHP'li Köse, "MHP'nin olduğu yerde yolsuzluk ve hırsızlık olmaz" deyince, koalisyon ortakları alındı

Meclis Genel Kurulu'nda dün "En temiz parti kim?" tartışması yaşandı. Tartışmaya, koalisyon ortağı partilerin sözcüleri de karşılıklı sitemlerle katıldı. MHP'nin "Bizim olduğumuz yerde yolsuzluk olmaz" sözlerine alınan DSP sözcüsü "Biz de enaz onlar kadar dürüst ve temiz bir partiyiz" dedi.

Genel Kurul'da gündemdışı söz alan FP'li Veysel Candan, bazı ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığını öne sürerek MHP'li milletvekillerini, "Ortak olduğunuz iki parti, ihaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle düşürülmüş bir hükümetin ortaklarıdır. Bu nedenle dikkatli olun" diye uyardı.

Köse karıştırdı
Veysel Candan'ın konuşmasına MHP Grup Başkan Vekili İsmail Köse tepki gösterdi. Köse, yolsuzluk ve hırsızlıklarla mücadele konusunda kimsenin kendilerini uyarmasına ihtiyaç olmadığını ifade ederek, "Yapılan yolsuzlukların ve hırsızlıkların hesabının sorulması için yüce milletimiz bizi Meclis'e gönderdi. Hakkımızda en küçük bir iddia dahi olmadı. MHP'nin olduğu yerde yolsuzluk ve hırsızlık olmaz" dedi.

Bu sözler, DSP ve ANAP'lılar arasında alınganlığa yolaçtı. DSP'li Ziya Aktaş, "MHP temsilcisinin sadece kendilerini temiz ve dürüst olarak ifade etmesini yadırgadım. En az onlar kadar temiz ve dürüst bir parti olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

ANAP Grup Başkan Vekili Zeki Çakan da, 1983 yılından bu yana ülkeye büyük hizmetler verdiklerini, haklarındaki tüm iddiaların asılsız çıktığını, Yüce Divan'da bile hesap verip aklandıklarını kaydetti.

Tartışmaya Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut, "Bütün gruplar ülkemizde yolsuzluk ve usulsüzlük olmasın diye buradadır. Bu konudaki iddialar sizler vasıtasıyla Türkiye gündeminden eninde sonunda kalkacaktır" sözleriyle son noktayı koydu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır