kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DYP'de DGM çatlağı
HÜKÜMETİN, DGM sivilleştirilmesi amacıyla Anayasa'nın 143. maddesinin değiştirilmesi için imzaya açtığı teklif, DYP Grubu'nda bölünmeye neden oldu.

Genel Başkan Tansu Çiller'in, teklife imza vermeyi reddetmesine karşın, grupta DYP'li bazı vekiller Anayasa değişikliğinin desteklenmesini savundular.

Çiller, dün grupta yaptığı konuşmada, DGM'lerin sivilleştirilmesine ilişkin teklifi eleştirdi, "Kamuoyunun davanın 1 saat bile ertelenmesine tahammülü yok. DYP, kamuoyunun bu hassasiyetine duyarsız kalamaz" dedi. Başbakan Bülent Ecevit'e "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin karar verdiği tarihte, 1 yıl önce neredeydiniz?" diye soran Çiller, Apo davası başladıktan sonra bu teklifin gündeme getirilmesinin Türkiye'ye yakışmadığını savundu.

Toplantıda Çiller'den sonra söz alan Ayvaz Gökdemir, bu düzenlemenin mahkemenin seyrini etkilemeyeceğini vurgulayarak, teklifin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Ahmet İyimaya da, Gökdemir'e destek verdi, "Büyük devlet sözüne sadık devlettir. Biz Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine imza koyduğumuza göre bunun gereğini yapmalıyız. DGM'ler antidemokratik mahkemelerdir. DGM'ler, hukuk sistemi ve demokrasinin taşımayacağı yüktür. Yeniden düzenlenmelerinde fayda vardır" dedi. Toplantıda konuşmayan Salim Ensarioğlu da SABAH'a "Teklifi iyice inceledikten sonra destek verebilirim" dedi.

Toplantıda Turhan Güven, Erdoğan Sezgin, Ali Naci Tuncer ile Kemal Çelik ise teklifin reddini istediler.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır