kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gizli protokol
ANAP lideri Yılmaz, atamalar konusunda gizli bir koalisyon protokolü yaptıklarını, üst düzey tüm atamalarda ortak karar alınacağını açıkladı

Şamil TAYYAR

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, önceki gece bir grup partili milletvekiliyle buluştuğu yemekte, koalisyon hükümetinde "gizli" bir protokol hazırlandığını, üst düzey tüm atamaların birlikte yapılacağını açıkladı. Yemekli toplantıda seçim yenilgisi değerlendirilirken bazı milletvekilleri Yılmaz'a telefonlara çıkmadığı, örgütlerle ilgilenmediği ve küsüp gidenleri kazanmak için fazla çaba harcamadığı eleştirileri getirdi.

"1 koyup 5 alacağız"
Yılmaz, yeni dönemde hükümette yeralmayacağı için tüm mesaisini partiye ayıracağını bildirdi. Yılmaz, seçimde ortaya çıkan sonuçları ise hiç haketmedikleri görüşünü yinelerken, "O kadar önemli icraatlara imza attık ama hakettiğimiz oyu alamadık. Kendimizi, yaptıklarımızı halka anlatamadık. Ayrıca halkımız sadece icraatlara da oy vermiyor. Onun için yeni hükümette bir koyup beş almasını bilmemiz gerekiyor" dedi. Milletvekillerinden örgütleriyle daha sıkı bağ kurmalarını isteyen Yılmaz, "Bakanlarla da konuştum. Sizlere yardımcı olacaklar" dedi.

Toplantıda MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş şikayet konusu oldu. Bir milletvekili, "Sağlık Bakanı daha koltuğuna oturur oturmaz tüm bürokratlardan istifasını istemiş. Şimdiden kadrolaşmaya başladılar" dedi. Diğer milletvekilleri de kaygılarını dile getirince Yılmaz, üç parti arasında kamuoyuna açıklanmayan yeni bir atama prototolü hazırlığı bulunduğunu açıkladı. Yılmaz, bu atama protokolüyle tüm üst düzey atamaların birlikte yapılmasının hükme bağlandığını belirterek, "Merak etmeyin bizim haberimiz olmadan hiçbir atama yapamazlar. Bir kurul oluşturulacak, burada üst düzey bürokratlarla ilgili ön değerlendirme yapıldıktan ve üzerinde uzlaşma sağlandıktan sonra kararname hazırlanacak" dedi.

Teşkilatsız parti
Türkiye'deki teşkilatlanma modelinin bazı mahsurları bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, bazı çıkar çevrelerinin teşkilatlara sızabildiğini, teşkilatlara çeki düzen vermek için çalışma yaptığını söyledi. Yılmaz, "Bazı Avrupa ülkelerinde Türkiye'deki gibi parti teşkilatları yok. Seçimlere birkaç ay kala teşkilatları kurup seçime giriyor. Böyle olunca parti de yıpranmıyor" dedi. Yılmaz b çerçevede yapılacak yasal düzenleme planladıklarını ve bunun protokole girmesini istediklerini ancak DSP ve MHP'nin karşı çıktığını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır