kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu kez mutlu son
İki yıl lösemi illetiyle boğuşan Sinan, "Artık her şey bitti" dendiği bir anda kız kardeşi Ayşe'den alınan ilikle yeniden hayata döndü

Kütahyalı Akkoç ailesinin iki çocuğundan biri Sinan. 16 yaşında. İki yıl önce bir gün boğazında şişliklerle doktora gittiğinde ilk teşhis "gribal enfeksiyon" oldu. Ama günden güne erimeye başlayınca işin rengi değişti. Baba Kadir Akkoç, oğlunu hemen Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne götürdü. Ve Sinan'ın lösemi olduğu anlaşıldı. İşte o gün Sinan'ın ölüm kalım savaşı başladı. İlaç tedavisi başta olumlu sonuç verdi. İyileşme belirtileri başlamıştı ki, sinsi hastalık tekrar nüksetti. Gerisini Kadir Bey anlatıyor:

"İlaç tedavisi işe yarıyor derken yavrum fenalaştı, eskisinden daha kötü oldu. 28 kiloya kadar düştü. Yavrumu kurtarmanın tek yolunun ilik nakli olduğunu söylediler. İlik aranırken, kızım Ayşe'nin iliğinin ağabeyine uygun olduğu saptandı. Yine umutlandık. İş, ameliyat için gereken 3 milyar lirayı bulmaya kaldı. Allah razı olsun, Kütahya Valisi ve İl Sağlık Müdürü imdadımıza yetişti. Bir kampanya açıldı, gerekli para toplandı. Allah oğlumu bana bağışladı."

Fedakâr kardeş
İliğini vererek ağabeyi Sinan'ı hayata döndüre Ayşe 14 yaşında. "Bu bir cesaret ve özveri işiydi. Çünkü ilik nakli öyle söylendiği gibi kolay birşey değil. Ama hiç düşünmeden, bir an bile tereddüt etmeden ağabeyimin hayatını kurtarmak için masaya yattım" diye konuştu.

Sinan şimdi tamamen sağlığına kavuştu: "Ölüme en çok yaklaştığımı hissettiğim anlarda, herkesin 'Ölecek zavallı' diye baktığı anlarda bile içimden bir ses 'Hayır, asla ölmeyeceksin, kurtulacaksın" diyordu. Ben içimden gelen sese inandım. Aynı ses bu kez Oktar abimin de kurtulacağını söylüyor. Göreceksiniz ona uygun bir ilik mutlaka bulunacak. Ben onun için her gün dua ediyorum."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır