kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öleceği içine doğdu
Helikopter kazasında şehit düşen Teğmen Alper Balcı, iki gün önce annesine "Sen de bir şehit annesi olabilirsin. Benim de eve cenazem gelebilir" demişti

Teğmen Alper Balcı (23) ve Er Hüseyin Durmuş (20)... Darıca'dan erzak alarak Samandıra'ya doğru yola çıkan ve kalkıştan 5 dakika sonra Kocaeli Bayramoğlu'nda suya gömülen helikopterdeydi. 5 arkadaşı yaralı da olsa kurtuldu. Ancak onlar çıkamadı. Balcı ve Durmuş'u arama çalışmalarına dün saat 07.00'den itibaren tekrar başlandı.

SAS dalgıçları
Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı kurtarma gemisindeki SAS dalgıçlarına, 3 zodyak bot ve 2 sahil güvenlik gemisi de eşlik etti. Çalışmaları izleyen bazı kişiler vardı ki onların acısı kelimelerle anlatılacak gibi değildi. Kayıp pilot Alper Balcı'nın babası Mehmet Balcı, annesi Sevgi Balcı ve halası Ayşe Ertaş ile Er Hüseyin Durmuş'un babası Nihat Durmuş kazanın meydana geldiği yerin karşısındaki tepeden çalışmaları izledi.

Televizyonda oğullarının ismini duyunca sinir krizi geçiren Sevgi Balcı ve Mehmet Balcı, Burdur'un Bucak ilçesinden ilk uçakla İstanbul'a geldi.

Olaydan 2 gün önce Teğmen Balcı'nın annesi ile yaptığı telefon görüşmesi ise genç teğmenin ölümünün sanki içine doğduğunu düşündürdü. Sevgi Balcı'nın "Apo duruşmasını izliyorum. Şehit annelerini gördükçe yüreğim parçalanıyor" demesi üzerine Teğmen Balcı'nın ağzından, "Sen de bir asker annesisin. Sen de bir şehit annesi olabilirsin. Ben de ölebilirim. Benim de eve cenazem gelebilir" sözleri dökülmüştü.

İzmit'te oturan Durmuş Ailesi ise oğulları Hüseyin'in ölüm haberini komşularından almış. Kamyon şoförü baba Nihat Durmuş, acısını şu sözlerle anlattı: "Söylenecek bir şey yok. Ömrü bu kadarmış. Hayatından umudumuzu kestik. Hiç değilse cesedi bulunsun. Ziyaret edeceğimiz bir mezarımız olsun."

Kötü hava koşulları yüzünden ara verilen arama çalışmalarına, hava şartları düzelince devam edilecek.

Yalçın BEL- Yılmaz IŞIK-Cihat MAT-Şefik DİNÇ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır