kapat

03.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
UÇK taarruzda
KOSOVA'NIN bağımsızlığı için mücadele veren Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) NATO'nun verdiği hava desteğiyle birlikte Sırplar'a karşı Kosova'nın Arnavutluk sınırına yakın bölgelerinde taarruza geçti.

Yaklaşık 4 bin askerden oluşan kuvvetin taarruzu başarısızlıkla sonuçlandı. Bir yıldan sonra ilk kez Sırplar'a karşı saldırıya geçen UÇK'nın iki koldan taarruza geçtiği bildirildi.

Washington'da bulunan UÇK yetkililerinin verdiği bilgiye göre, taarruz sırasında NATO'ya ait uçaklar, Sırp askeri hedefleri vurdu. Böylece Kosovalı kuvvetlerin işi kolaylaştı.

NATO'dan ilk destek
NATO'nun hava operasyonları başladığı zaman yetkililer "UÇK'ya destek vermiyoruz" şeklinde açıklamalar yapsalar da, geçen hafta Amerikalı yetkililer ilk kez UÇK ile ortak çalışmaya başladıklarını açıklamışlardı. NATO'nun UÇK ile stratejik bir işbirliğine gideceği yolundaki iddialar da henüz doğrulanmadı. Üst düzey bir Amerikalı yetkili, UÇK'nın pozisyonlarıyla ilgili olarak sürekli kendilerini bilgilendirdiğini ifade etti.

'Operasyon bitmeyecek'
HİNDİSTAN, Keşmir bölgesinde Pakistan destekli İslamcı militanlara karşı başlattığı hava ve kara saldırısına dün de devam etti. Hintli Başbakan Atal Behari Vajpayii, askeri operasyonların durması gibi bir durumun olmadığını belirtti. Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaç Aziz de çatışmaları sona erdirmek amacıyla, Yeni Delhi'ye gitmeyi umduğunu söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır