kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Devlerin danışmanı Türkiye'ye geliyor
Fortune dergisinin "dünyanın en iyi 500 şirketi" diye tanımladığı devlerin danışmanı, Allan Cohen İstanbul'a geliyor. Yürekli Danışmanlık tarafından düzenlenen "Liderlik ve Etkilenme Gücü" konulu seminere katılacak olan ünlü eğitimci ve yazar Cohen, "Post-heroic" liderlik kavramının öncüsü olarak biliniyor. Cohen, seminerinde katılımcıların, kişiler üzerinde etkili olmalarını ve sorumluluğun paylaşıldığı ekipler yaratmalarını sağlayacak becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Allan Cohen, günümüz iş dünyasında kahraman liderlik anlayışının artık geçerli olmadığını; başarıya ulaşmak sorumlulukları paylaşmak gerektiğini vurguluyor.

* "Yılın beyni" Edvinsson geleceği anlatacak
Entellektüel Sermaye alanında dünyanın en önde gelen uzmanlarından Leif Edvinsson, Strata Eğitim ve Danışmanlık tarafından düzenlenecek "Entellektüel Sermaye: 21. Yüzyılın Yönetim Sistemi" konulu seminer için Türkiye'ye geliyor. Şirketlere rekabet avantajı sağlayan entellektüel sermaye, şirketlerin görünmeyen varlıkları olarak tanımlanıyor. Bu kaynağı olumlu kullanan şirketler, bilgi, enformasyon, deneyim gibi entellektüel materyalleri verime dönüştürebiliyor. Edvinsson, 4 Haziran'da düzenlenecek olan seminerde günümüz şirketlerinin geleneksel bilançolarında görünmeyen entellektüel varlıklarını tanımlama ve ölçme yöntemlerini de anlatacak.

* Pazarlamayı Don Peppers'tan dinleyin
Yüzyılın pazarlama dehalarından biri sayılan Don Peppers "Geleceğine Yatırım Yapan Kuruluşlarda Birebir Pazarlama Kültürü Teoriden, Uygulamaya" başlıklı konferans vermek üzere Türkiye'ye geliyor. Geliştirdiği "One To One Marketing" (Birebir Pazarlama) tekniğiyle son yılların en gözde gurularından haline gelen Peppers, 27 Mayıs'taki seminerde bu yaklaşımının uygulamaları üzerinde duracak. Kurumlarda değişim sürecinde yaşanabilecek sorunlara da değinecek olan Peppers'ın seminerinin sponsorları HP ve DataSel Bilgisayar ve Paralel Danışmanlık.

* İnternet ile kiralama dönemi
Yazılım devi Oracle, İnternet üzerinde dünyanın ilk ERP kiralama hizmeti "Oracle Busines OnLine"ı kullanıma sundu. ERP ile büyük şirketlerin bilgi teknolojilerine ve insan kaynaklarına büyük yatırım yapmasına gerek kalmıyor. Kurumlar, ihtiyaç duydukları Oracle ERP uygulamalarını satın zorunda kalmadan Oracle merkezinde bulunan sunucularla tutuyor ve bu hizmet karşılığında kullanıcı başına aylık ücret ödüyorlar. Böylelikle satın alma yerine kiralamanın fiyat avantajından yararlanılabiliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır