kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Doğaya denizden bakış: Mavi Yolculuk
Ormanların yeşiline, tarihin güzelliğine, kültürün bileşkesine denizin mavisinden bir bakıştır Mavi Tur.

Akdeniz'in, Ege'nin bakir koylarını keşfetmenin, macera tutkusunu sularda gidermenin bir yoludur. Ve Türkiye'nin 10 milyar dolarlık turizm girdisine önemli katkı sağlayan bir gelir kaynağıdır Mavi Tur.

Peki ama nasıl çıkılır Mavi Tur'a? Neler yapılır, neler yapılmaz? Kimler çıkar, kimler çıkamaz? Türleri, tercih edilen bölgeleri nelerdir? İşte bu sorulardan demir alarak pupa yelken açıldık Akdeniz'in sularına. İlk limanımızda sorduk Öger Tur Operasyon Müdürü Cengiz Yılmaz'a:

Mavi Tur'un türleri nelerdir?
Birkaç başlıkta toplanabilir: Günübirlik turlar, haftalık ve 2 haftalık mavi yolculuklar, süre ve rotası özel turlar, dalış için yapılan özel turlar ve günübirlik dalış turları. Öger Tur, bunları dalış turları dışında düzenliyor.

Peki Mavi Tur'a katımak isteyenler ne almalıdır yanlarına?
Güneş kremi şart. Rahat kıyafetler de. Pantolon giyme şansınız yoktur örneğin denizde. Onun için şortlar, askılı bluzlar idealdir. Şapka veya kep ise çoğu zaman hayat kurtarıcıdır. Özel rahatsızlıkları olanlar için ilaçlarını söylemeye gerek yok. Bir de bol neşeye ihtiyaç vardır Mavi Tur'da.

Kimler katılmamalıdır Mavi Tur'a?
Yüzme bilmeyenler ve fiziki rahatsızlıkları nedeniyle yüzemeyenler için tehlikeli olabilir. Deniz tutmasına karşı ilaçlar her teknede mevcuttur. Ben denemedim ama, denizciler bir iki kaşık deniz suyunun da mide bulantısını önlediğini söyler.

Tercih edilen bölgeler nereler?
En yoğun talep Marmaris-Bodrum arası. Antalya bölgesi ise çok farklı bir güzelliğe sahiptir.

Mavi Tur'un kişibaşına ücreti ne düzeyde?
Haftalık yaklaşık olarak 700 ile 900 mark arasında değişen fiyatlara tur bulmak mümkün. Bu süreye ve mevsime göre değişkenlik gösteriyor. Fiyata üç öğün yemek dahil, içecekler hariçtir.

Turizmdeki kriz nasıl etkiledi Mavi Tur'u?
Genel turizm politikasından aynı oranda etkilendi. Diğer ülkelere göre bu alanda çok ilerde olmamıza rağmen turizmin durgunluğundan etkilenmememiz imkansız.

Teşekkür ederek "Vira" diyor ve ayrılıyoruz Antalya limanından. Sonraki liman Ege ve Ege Yatçılık. 23 tekneyle faaliyet gösteren şirket, Mavi Tur'un güzelliklerini bir kez daha gözler önüne seriyor:

Ege'de genellikle izlenen rota nedir?
Marmaris Bordum, Fethiye, Göcek, Kinados arası, en sık izlenen rota. Buradaki koyların güzelliği gerçekten eşsiz. Doğayla ve güneşle eşsiz bir tatilin keyfini denizden çıkarma imkanına sahip olursunuz.

Ege'den Antalya'ya uzanan turlarınız yok mu?
Var tabii. Yabancı misafirlerimiz özellikle bu geniş rotayı tercih ediyor. Özel rotalı turlarımızda da böyle talepler alıyoruz.

Yabancı misafirleriniz en çok hangi ülkelerden?
Mavi Tur'u en çok ABD'liler tercih ediyor. Kendi arkadaşlarıyla, sessiz, herkesten uzak tatil yapmayı yeğliyorlar. Bazen de otellerdeki temponun yoğunluğundan uzaklaşıp kendilerini dinlemek için Mavi Tur'a yöneliyorlar.

Daha çok hangi meslek grubundan talep alıyorsunuz?
Belirli bir gelir grubunun üzerinde olmak gerekir gibi bir düşünce var. Ama fiyatlar bir haftalık bir tatil için uygun. Temmuz Ağustos dönemi belki biraz daha pahalı.

En yoğun talebin yaşandığı aylar olduğu için...
Evet. Bu aylarda ortalama ücretimiz 310 dolar civarında. Mayıs ve Ekim aylarında 225, Haziran ve Eylül'de 250 dolar. Kasım ayında ise 220 dolara düşüyor. Bir haftalık bu fiyatlara üç öğün yemek dahil. Yemeklerimiz daha çok balık ve et ağırlıklı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır