kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Juventus hazmedemedi
Şampiyonlar Ligi'ne deplasmanda alınan Juventus beraberliğiyle başlayan G.Saray, İstanbul'daki maç öncesinde İtalyan ekibinin erteleme isteğiyle zor anlar yaşıyordu

Galatasaray iki maçta da Grasshopers'ı yenerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmıştı. 25 Haziran 1998'de Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan sezonun ilk idmanı öncesi yaptığı basın toplantısında "Avrupa'da daha uzun süre kalmak tek hedefimiz. Bütün hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Taraftarımız hazır olsun" diye konuşurken iddiasını ortaya koymuştu.

Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi birarada başarıyla yürütülebilir miydi? Geçen sezon Avrupa'da yaşanan başarısızlık, lige de yansımış ve bir ara Galatasaray, F.Bahçe'nin 9 puan gerisine düşmüştü. Bu kez hesaplar daha titiz yapıldı. Takımın tecrübesi de artmıştı.

Ligde 5. hafta Erzurumspor'a 5 gol atan sarı kırmızılılar, ağır sakatlığı atlatan Ümit'i yeniden kazanmanın sevincini yaşadılar. Şampiyonlar Ligi'nin açılış maçı ise Torino'da son üç senede bu kupada final oynayan Juventus'laydı.

Kolay mı olay mı?
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesi yaptığı toplantıda futbolcularına şöyle sesleniyordu: "Rakip büyük kabul. Kolayları başararak biz büyük olamayız. Onlar büyükse biz de büyüğüz. Juve'ye yenilmek kolay ama yenerseniz büyük olay olur. CNN'de birinci haber olursunuz. Çıkın Galatasaraylı gibi oynayın. Ülke insanını sokağa döküldüğünü gözününüzün önüne getirin"

Bu maçta Hakan'ın da gizli bir hesabı vardı. Torino'dan kendi isteği ile Galatasaray'a dönmüş ama başarısızmış gibi bir kılıf takılmıştı. Büyük golcü, Torino taraftarlarının en nefret ettiği takım olan Juventus'a ilk golü atarak, hem Galatasaraylılar'ı hem de Juventus'u sevmeyen Torinolular'ı mutlu etmişti. Sakatlığını yeni yeni atlatan Ümit de harika oynamış, mükemmel bir gol atmıştı. Galatasaray, Juve'yi kendi sahasında elinden kaçırdığına yanıyordu.

Soyunma odası, cenaze evi gibiydi. Futbolcular beraberliğe yanıyordu. Bir zamanlar tek farklı yenilgilere sevinen bizler, nerelere gelmiştik.

Terim: "Ci vediamo"
Terim, basın toplantısında Juventus Teknik Direktörü Lippi'ye İtalyanca sesleniyordu: " Ci vediamo a İstanbul (İstanbul'da görüşürüz) " Ama bu biraz zor olacaktı. İstanbul'daki maç politik nedenlerle ertelendi.

Başkan Faruk Süren, maçın ertelendiği dakikalarda Londra'dan İstanbul'a geliyordu. Uçakta haber almasına olanak yoktu. Süren'i çıkış kapısında gazeteci ordusu karşıladı. Pasaport polisine "Gazeteciler burda ne arıyor?" diye sordu. Yanıt, Faruk Süren'i şok etmişti. "Başkanım maç ertelendi"

Süren : "Ne maçı, niye ertelendi?"
O dakikalarda Terim, kampta olan futbolcularını dağıtıyordu. İtalyan oyunu UEFA ile birlikte tezgahlanıyordu.

Kamp çıkışı kaptan Bülent yumruklarını sıkarak konuşuyordu: "Masada onlar kazandı ama sahada elimizden kurtulamayacaklar"

Terim ile Lippi'nin ikinci görüşmesi yine Torino'da olmuştu. Galatasaray Teknik Direktörü, İtalya'ya gitti ve Lippi'ye çağrıda bulundu: "Gelin spora politika bulaştırmayın. İstanbul'da evinizde gibi rahat olacaksınız".

YARIN: Hakan'ın Juventus macerası


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır