kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Kararlıyız ve çözeceğiz tabii"
Cevheri, "Kimse sorunun üzerine yatamaz, çözmeye kararlıyız" dedi

DYP Şanlurfa Milletvekili ve GİK Üyesi Necmettin Cevheri, DYP'nin bugünkü durumuna razı olmasının mümkün olmadığını belirterek, "DYP, bu durumunu düzeltecektir" dedi. Cevheri, DYP Grubu toplantısına girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, DYP'nin içinde bulunduğu durumu huzursuzlukla izah etmenin doğru olmadığını kaydederek, "DYP, huzur içinde mutlaka doğrusunu yapacaktır" dedi. Cevheri, CHP'deki "abi formülünün" hatırlatılması üzerine de, "CHP'nin meselelerini değerlendirmek benim anlayışımın dışındadır. Ancak DYP'nin, ne programında ne de hedeflerinde, başkalarından alacağı birşey yoktur. DYP, bugüne kadar bu memleketin en üst düzeyinde hizmetini yapmıştır" karşılığını verdi. DYP'nin, gerek parlamento içinde gerek dışında bugünkü durumuna razı olmasının mümkün olmadığını da ifade eden Cevheri, "DYP, bu durumunu düzeltecektir" diye konuştu. Cevheri, parti içi muhalefetin kendisinin desteğini beklediğini hatırlatan bir gazeteciye de, "DYP içinde muhalifler diye bir şey yok. Partinin durumunu düzeltmek isteyen arkadaşlar var. Onların bir düzeltme görevleri var, olay bu... Mesele beni veya bir başkasını istemeleri değil, bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerekliliğini istemeleridir" karşılığını verdi.

"Razı olamam"
Önceki seçimlerde Adana'daki 14 milletvekilliğinden 10'unu alan DYP'nin son seçimde sadece bir milletvekilliği alabildiğine işaret eden Cevheri, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Buna razı olmamız mümkün değildir. Adana eski Milletvekili arkadaşımız Yalçın Öğütcan da, hiçbir DYP'li de buna razı olmaz. Hiç kimse (Burada bir şey yoktur) diyemez. Bu durumu düzeltmeye kararlıyız. Sorunu çözeceğiz tabii... Kimse sorunu çözmeden, bu sorunun üzerinde yatamaz. Bu sorunun altında kalamaz." Cevheri, partinin içine düştüğü durumdan Genel Başkan Çiller'in sorumlu olup, olmadığına ilişkin bir soruyu ise, "Mesele kişisel değildir, kim olursa olsun. DYP düzeltilmesi gereken bir durumla karşı karşıya mıdır, değil midir? Soru bu, cevabı da bir tanedir" şeklinde yanıtladı.

Çiller: Umutla bekliyoruz
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, "Bugünkü açıklamalarını hipotetik (varsayımsal) ülke bazında ele alacağım. Bu anlatacağım ülke Türkiye değil, bir başka ülke" sözleriyle başladı. Kuruluş aşamasındaki DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin, "Milletin değil, derin devletin arzusu" olduğunu iddia eden Çiller, hikayesini "Sözüm meclisten, sözüm Türkiye'den dışarı. Allah'a şükür bizde demokrasi var. Allah'a şükür, biraz peşrev uzasa da sonuç olarak bir hükümet kuruldu" diye tamamladı. DYP olarak hükümetin kurulmasından memnun olduklarını, yapıcı muhalefet yapacaklarını söyleyen Çiller, kamuoyunun koalisyon protokolüyle meselelerin hallini beklediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yarayan kana"
"Bunu umutla bekliyoruz. Koalisyon porotokolünün bu ihtiyaca cevap vermesini diliyoruz. Bu koşullar altında (hele bir hükümet kuralım istim arkadan gelsin) denemez. Türkiye'nin, işleri nasıl çözeceğini başından bilen bir hükümete ihtiyacı var. Kurulacak hükümet halkın gündemini yakalamak, o gündemin icaplarını yerine getirmek çizgisinde olursa, biz de kendilerine azami katkıyı sağlarız. Çünkü Türkiye'yi içine hapsolduğu bu kısır döngüden kurtarmak siyasi değil artık milli bir mesele haline gelmiştir. Ne hükümetin, ne de muhalefetin bundan kaçınmak gibi bir lüksü vardır."

Akbulut'a örgütçü müşavir
MECLİS Başkanı Başdanışmanlığı'na Orhan Demirtaş atandı. Demirtaş, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'a siyasi danışmanlık yapacak. Demirtaş, 1987-1991 yılları arasında TBMM'de ANAP İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. ANAP'ta Genel Muhasiplik ile Yıldırım Akbulut'un Genel Başkan olduğu dönemde de Teşkilat Başkanlığı yapan Demirtaş, Özal'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Genel Başkan Vekilliği görevinde de bulundu. Demirtaş'ın, TBMM Başkanlığı Başdanışmanlığı görevinden ücret almayacağı öğrenildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır