kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli: Nesrin Ünal başını açmasaydı MHP'de kalamazdı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'e girerken başını açan Antalya Milletvekili Nesrin Ünal için "Başını açmasaydı, MHP'den istifasını isteyecektim" dedi.

Partisince düzenlenen ve belediye başkanlarının katıldığı 1. Eğitim Semineri'ne katılan Bahçeli, basına kapalı toplantıda Meclis'te yaşanan türban krizine değinerek, MHP'nin türban konusundaki tavrını açıkladı. Bahçeli'nin, MHP Antalya Milletvekili Nesrin Ünal'ın, Meclis'in açılışında başını açmaması halinde, "milletvekilliğinden istifa etmesini isteyebileceklerini, gerekirse Genel Başkanlık yetkisini kullanarak MHP'den de istifasının istenebileceğini" söylediği öğrenildi. Toplantıda FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın, MHP-DSP arasında doku uyuşmazlığı bulunduğu yönündeki sözlerini anımsatan Bahçeli'nin, "FP yönetiminin yanlış yaptığını, ancak FP tabanı ile bir gün uyuşacaklarını" söylediği bildirildi.

"En nazik cümle"
Seçim sonuçlarını da değerlendiren Bahçeli, seçim sonuçlarının ardından, "FP ve DYP'nin dinlenmesi" yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, bu cümlenin "en nazik cümle" olduğunu ifade etti. Bahçeli, bu sözlerinin halen geçerli olduğunu kayderek, iç çatışmaları olan, millet desteğini kaybetmiş bir siyasi partiyle, MHP'nin önünü kimsenin tıkamaya hakkı olmadığını söyledi. Bahçeli daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, koalisyon çalışmaları için "Herhangi bir pürüz yok. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

(A.A)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır