kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Altan Öymen: CHP'nin yaş ortalamasını düşüreceğim
Muhalefetİn, salonu terkederek, bölünme sinyali verdiği CHP Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Altan Öymen'e destek yağdı.

Öymen, koltuğa oturur oturmaz kolları sıvadı ve bir ölçüde Genel Sekreterlik görevi yapmak üzere Eskişehir İl Başkanı Zeki Ünal'ı İdari İşler'den sorumlu kıldı. Mali işlerde ise Genel Saymanlık görevi yapmak üzere Hatay eski Milletvekili Nihat Matkap'ı görevlendirdi. Kurultaydaki liste skandalı nedeniyle yönetimsiz kalan CHP'de seçilmiş organ olarak sadece Genel Başkanlık makamı çalışıyor.

Hurşit Güneş'ten destek
Parti Meclisi'nin seçilmemesi Öymen'i rahatlatırken, bölünme değil, birleşme umutları büyümeye başladı. İl örgütleri ve delegelerden Öymen'i destekleyen çok sayıda fakslar gelmeye başladı. Genel Başkan adaylarından Hasan Fehmi Güneş ve Murat Karayalçın'ın destek ziyaretinden sonra dün de Ertuğrul Günay ve Hurşit Güneş, Öymen'e kutlama ziyaretinde bulundular.

CHP'de gençleşmenin ve yeniden yapılanmanın gerçekleşmesi için aday olduğunu belirten Güneş de, "Bizim bu isteğimiz Kurultayda başarı kazandı. Çünkü buna değer veren bir genel başkan seçildi. Biz CHP'li gençler olarak Öymen'in genel başkan seçilmesinden mutluyuz. CHP'de yeni bir sayfa açıldı" dedi.

Öymen CHP'de bu seçimle birlikte bütünleşmenin yolunun açıldığını, herkesin kendisine "Abi" dediğini belirterek "Demek ki CHP'de yaş ortalaması epeyce yüksek. Ben, gençleri alarak yaş ortalamasını düşürmek istiyorum. CHP kurultayda gençleşecektir" dedi.

Öymen, CHP'de yöneticilerin partiye geç gelme alışkanlığını da bozdu. Sabah 09.00'da Genel Merkez'e gelen Öymen, binayı dolaşıp çalışanlarla tanıştı. Basın Bürosu'nda CHP'yi izleyen gazetecilerle de sohbet eden Öymen, "Gazetecilerle sohbeti çok seviyorum. Canım sıkıldıkça sizin odanıza iner, sohbet ederim" dedi.

CHP yerel seçimde barajı aştı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 18 Nisan'da Milletvekili Genel Seçimleri'yle birlikte yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarını ilan etti. CHP, genel seçimlerde takıldığı yüzde 10 barajının üzerinde oy aldı. DSP yüzde 18.67 oy oranıyla birinci, MHP yüzde 17.15 oy oranıyla ikinci, FP yüzde 16.48 oy oranı ile üçüncü, ANAP yüzde 15.06 oy oranı ile dördüncü, DYP yüzde 13.22 oy oranı ile beşinci parti oldu. CHP, İl Genel M eclisi Seçimleri'nde yüzde 11.08 oranında oy topladı. İl Genel Meclisi Üyeliği Seçimleri'nde MHP 730 üyeyle en fazla üyelik kazanan parti oldu. MHP'yi 611 üye çıkartan DSP, 526 üye çıkartan FP, 484 üye çıkartan DYP, 431 üye çıkartan ANAP izledi. CHP 190, HADEP 128, BBP ise 9 il genel Meclisi üyeliği elde etti. Yerel seçimlerde en fazla belediye başkanını ise ANAP çıkardı. Büyükşehirler dahil 780 belediye başkanlığını kazanan ANAP'ı, 737 belediye başkanlığı kazanan DYP, 500 belediye başkanlığı kazanan MHP, 488 belediye başkanlığı kazanan FP, 369 belediye başkanlığı kazanan CHP ve 188 belediye başkanlığı kazanan DSP izledi. Belediye başkanlığı seçimlerinde 52 bağımsız aday belediye başkanı olurken, HADEP biri büyükşehir olmak üzere 37, BBP 25, DTP 14, BP 6, DP 4, ÖDP 2, DBP 1 belediye başkanlığı kazandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır